Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


maandag 19 juli 2010

Dag 1 - De dag van de heenreis

Zo, daar zit ik dan, in een heerlijke hotelkamer, hartje New York.
Het is voor jullie nu zo tegen half 3 's nachts, hier is het bijna half 9.

Ik heb een heel goede reis gehad. Als alle vluchten zo zouden zijn als deze, zou mijn aversie tegen vliegen als sneeuw voor de zon verdwijnen! Het enige dat een beetje tegen zat was de drukte op de vliegvelden. Het duurde lang voor we konden opstijgen en voor we in NY naar de gate konden. Maar hé, dat 10x liever dan turbulentie of ander naars ;-)

Op JFK was het gezellig, enorm druk maar ik heb een hele tijd zitten praten met een leuke meid uit Nederland. Over reizen, mannen, en nog veel meer. erg gezellig, dus het uur dat we voor de Immigrations hebben staan wachten vloog zo om.
En daar bij de immigrations werd het nog even spannend. Want daar ging iets mis. Meneer de Immigratie vroeg me waarom ik geen groen visa formulier had. (pfft... gelukkig bleek hij me achteraf enorm aan het plagen, maar ik schrok wel even). Daarna wilden mijn vingerafdrukken niet en klopte mijn Visa aanvraag alsnog niet. Mijn geboortedatum en paspoortuitgiftedatum stonden er verkeerdom in. Papieren erbij gepakt, stempels...maar uiteindelijk was het in orde. Aardige meneer die gelukkig ook kon lachen om het feit dat ik anders als baby van 5 maanden al alleen naar de VS zou reizen, met een geboortedatum van februari dit jaar! Grinnik....

De weg naar Manhattan duurde ook heel lang, enorm druk op de weg, maar dit keer gelukkig geen chauffeur met levensmoeheid. Wel zat ik met allemaal Spaanstaligen in een busje. Chilenen, Argentijnen en een gezin uit Barcelona. (wat natuurlijk binnen mum van tijd over het WK voetbal ging). Deze vriendelijke Catelanen waren voor Nederland geweest, dus de sfeer bleef goed ;-)
Het gezin was overigens ook ooit in Nederland geweest, en had naast Amsterdam ook het Robercloeber (ofzo) bezocht... Het duurde even, en het woord 'park' moest nog even vallen voor ik in de gaten had dat hij zo lyrisch was over het Kröller-Müller ;-)

Na deze 1,5 uur was ik dan eindelijk in het hotel. Ik kreeg een kamer op de 21e verdieping. Waar ik overigens eerst niet in kon, keycard deed het niet, dus even weer met alle zooi naar beneden en nu... zit ik dan eindelijk in een heerlijke kamer. En wát voor een kamer? Ik heb voor het eerst in NY een kamer met uitzicht. En nog mooi ook. Graag deel ik even met jullie de zonsondergang hier op Manhattan! (die nu nog roder en vuriger is, maar heb even geen zin meer in nóg een foto)

Daarnet ben ik even buiten geweest. De geur opsnuiven van een New York dat nog nagloeit van een zinderend hete dag. Ik zit hier echt om de hoek van het Empire State Building, dat prachtig glom in het avondlicht. Ik ben nu al blij! En Karin en Belinda: jullie hebben niks teveel gezegd over de locatie!

Ik duik zo lekker mijn bed in, voor hier is het vroeg, maar ik ben gaar!

Lieve vrienden, familie en tweeps: dankjulliewel voor alle lieve tweets, smsjes en mailtjes om me een goede reis te wensen. Het voelde even of we met z'n allen gingen, en dat is wel zo gezellig! Ik heb ooit een kamer in Las Vegas gehad waar we echt makkelijk met z'n allen in hadden gepast, maar voor nu toch maar even virtueel dan! ;-)

Groetjes, tot morgen!
Maartje