Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


maandag 21 november 2011

Hong Kong - dag 8, de dag van de terugkomst in Hong Kong

Vanmorgen werd ik pas laat wakker, heerlijk een beetje uitgeslapen. Half 12 stond ik uitgecheckt en wel beneden en ik hopte net op tijd de shuttlebus in die me naar de ferryterminal zou brengen.
Hier kocht ik een kaartje voor 12.30 uur maar dacht: wat ik op de heenweg kan, kan ik nu vast ook, gewoon kijken of ik een ferry eerder kan pakken. En dat lukte!

Ik werd op het nippertje binnengelaten, plofte op de tweede verdieping naast een man die plagend zei: kom je als laatste binnen, heb je ook nog de beste plek! Het bleek een Engelsman. Ben je hier voor de Grand Prix, vroeg hij aan me. Ik antwoordde dat ik meer voor de oude stad en de fotografie kwam.
Hij kwam wel voor de Grand Prix vertelde hij, hij kwam hier elk jaar opnieuw om dit mee te maken.
En wat blijkt verderop in het gesprek: zit ik naast één van de racers zelf! Hij racet voor het team van Engeland, en heeft dit team ook opgericht. Ze zijn derde geworden. Cool toch?
Het wordt een tof gesprek over racewagens, over reizen en over andere circuits. Zijn auto's vliegen soms met hem mee (jee, dit had ik nooit zo bedacht) en voor de volgende race in Dubai en Abu Dhabi is één van de auto's vanaf morgen onderweg per boot. Wat een heerlijke verhalen!

< Heb even gegoogled, deze man

Hij vertelt over de nadelen van het vak, over de verplichtingen die het met zich meebrengt, zoals eten met sponsors en de promotionele activiteiten. Dat hij zich ook echt moet opladen voor het etentje van vanavond, omdat het weer een verplichting is terwijl hij liever even de stad zou zien. En dat hij in het dagelijks leven niet van auto's houdt, een slak op de weg is, maar gek is op de competitie. Grappig!
En hoe gevaarlijk het circuit van Macau is, omdat er gewoon straten worden afgezet met hekken en stootranden. Dat het geen los circuit is met alle veiligheidsmaatregelen die het met zich meebrengt. Dat hij gek is op Zandvoort, etc.
Een leuk gesprek dus!

Toen ik eenmaal weer hier bij Rick en Wing Che's huis was, wilde ik er toch nog wel even uit. Ben met Rick een stuk gaan lopen, een klein stukje de berg op voor een uitzicht over dit deel van de stad. Het was wat heiig, maar wel leuk! Het eerste deel was even klimmen en klauteren over stukken waar het niet heel handig was op slippers (oftewel: ik ben gewoon niet zo'n held met overspringen enzo).

Verder geen bijzonder nieuws of spectaculaire foto's vandaag, maar wel een heerlijk relaxte dag! :-)
Opvallend detail: de slappe lach hebben in een winkelcentrum is hier niet heel gewoon, en hoe vreemder de mensen hier van opkeken hoe harder ik moest lachen. Oeps!

 In de verte de bergen en nog wat hoge flats.
 Dappere klimmers op een rots. (heeeeel klein te zien)

Halverwege de berg achter het huis van Rick en Wing


Blijkbaar word je hier eerst (wegens ruimtegebrek) tijdelijk ergens begraven en ga je dan ergens anders heen. Toch staat het wel hilarisch, een permanente begraafplaats :-)
Dit is de begraafplaats die ik op Google Streetview al had ontdekt, achter de berg. Een immens groot oppervlak!





Al met al een saaie blog, met saaie foto's, maar ik heb dan ook eigenlijk weinig gedaan vandaag....
Morgen meer!