Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


zaterdag 31 juli 2010

Dag 13 - De dag van zon, zee, strand en... geroosterde bovenbenen.

Ik kom net uit de supermarkt en bij de kassa hoor ik:
You look like you got yourself some sunshine today, honey!

En bij een andere balie:
Hey sunburn!

Kortom: een dagje strand heeft me qua kleur goed gedaan!


<- Check!




Vanmorgen ben ik na het ontbijt op tijd naar het strand vertrokken om vóór het heetst van de dag daar te zijn.
Maar ook nu ben ik maar een uurtje gebleven, want het gaat wel keihard daar in de zon en met de wind. Maar wat een lekker plekje. Het was nog helemaal niet druk, ruisen van de zee op de achtergrond, boek erbij. Héérlijk!
De zee is hier, net als in Miami vorig jaar, zo mooi. Alle schakeringen groen en blauw zie je terugkomen. Prachtig.
Nu het zand was opgedroogd van de stortbui van gisteren was het helemaal hagelwit, net suiker.
Ik heb nog even een duik in zee genomen en ben na een uurtje weer vertrokken.

Ik snap niet hoe mensen zo fris en fruitig van het strand af kunnen komen. Ik zie er na een uurtje strand al gelijk uit als een overrijpe tomaat, een gezicht dat op ontploffen staat en knarsend van het zand tussen mijn tanden. Ik moet dan echt even een half uurtje goed afkoelen in een vrieskist.

Op de terugweg ben ik even de supermarkt ingelopen en ik zag een jochie me verschrikt aankijken.
Niet zo gek, want toen ik in de spiegel keek zag ik er ook echt afschrikwekkend uit. Hmmm... ieder zijn kwaliteiten, maar charmant van het strand komen is niet de mijne...
(wat ook meespeelde was dat ik een sproeier verkeerd had ingeschat net voor de winkel, waardoor ik ook nog met een nat jurkje en druipend vanuit mijn haren in die winkel liep)
Ook kunnen mijn wenkbrauwen en wimpers hier de blokkade van zweetdruppels niet meer aan, regelmatig loop ik met zweet in mijn ogen (dat príkt!). Echt, wie voor mij het recept heeft om wel normaal van het strand te komen: graag!

Bij de supermarkt heb ik een Ben & Jerry's ijsje gehaald Ik wilde een andere smaak proeven, die ze (volgens mij) in NL niet hebben. Maar ja, die enorme bakken... dat moet dan ook in 1x op, want ik heb hier ook nog eens geen vriezer.
Maar... kijk nou toch eens naar dit formaatje. Is dat niet handig? Drie happen!












In de middag ben ik naar Saint Andrews State Park gereden. Een mooi park hier aan het einde van Panama Beach.
Hier, ver weg van de drukte, gekte en de beachclubs, waren de stranden nog mooier. Wat een schitterend gebied. Niks anders dan vogels, ruisen van de zee en de wind.
(en alligators, maar die heb ik niet gezien gelukkig)
Een deel was ook moeras, waar veel vogels zouden zitten. Maar het water stond laag, de beplanting hoog, en ik heb helaas geen vogels gezien. Wel bijzonder dat in dit gebied zee, vogels en alligators samenkomen. Toch is het volgens mij geen brak water in die plassen net naast zee.


















Dit was moeras, ook al zou je dat niet zeggen. Was een enorm watergebied met vogels, schildpadden en alligators.










Iemand enig idee wat dit is? (voor vergroting kun je klikken)

Mooie bloemsoort!











Maar ook hier kon ik niet lang blijven. Het is zo warm, en ookal waait het lekker aan zee, de zon brandt echt heel hard.
Ben nu dus al gezellig gekleurd, en dat zal vanavond alleen maar erger worden denk ik. Maar goed, je kunt in elk geval nu zien dat ik ben weggeweest! ;-)

Morgen rijd ik naar Valdosta, voor een tussenstop-overnachting op weg naar Savannah GA.
Ik kan door het binnenland rijden, maar volgens mij is het nog geen 30 km omrijden als ik het hele eerste deel langs de kust ga rijden.
Dat lijkt me wel zo mooi, dus dat wordt hem!
Kijken of ik onderweg nog mooi plaatsjes kan aandoen. Ik ben benieuwd!

Nou ja, dit is wel een heel kort blogje, maar ik heb ook echt weinig ondernomen vandaag. Vanmorgen heb ik ook geen camera meegenomen, want ik was bang dat m'n spullen gejat zouden kunnen worden als ik de zee in sprong (en zie er dan maar eens in bikini achteraan te rennen...) ;-)

Hopelijk morgen meer belevenissen!

Liefs,
Maart (met geroosterde bovenbenen)