Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


zondag 5 juni 2011

Dag 8 - De dag van het rood en het blauw!

Na een busreis van een kleine drie uur kwamen we na de middag aan in ons laatste hotel, in de nieuwe stad van Marrakech. Een heerlijk 'westers' hotel met een schitterend zwembad, een prachtige tuin met bloemen en vogels. Wat een heerlijkheid!

Nadat we ons hadden geïnstalleerd op onze kamers moesten we natuurlijk even de heerlijke zachtheid van 'westerse' bedden testen. Dat resulteerde in een gierende lachbui en deze foto's:













We hebben sowieso vandaag de tranen van het lachen flink laten gaan. Dat begon eigenlijk al in de bus vanmorgen. We hadden een luxe touringcar. We stapten na een paar mensen in en ontdekten dat de voorste stoelen, met het prachtige uitzicht nog vrij waren. Há, daar is mooi niemand gaan zitten! Mooi voor foto's, lekker veel beenruimte, lucky us en mafkezen die hier niet zijn gaan zitten! Grijnzend zaten we op onze plek tot er een stel nog harder grijnzend voor ons stond. Ehm... dit zijn onze stoelnummers.
Stoel...ehm...nummers, stamelden wij? Ja...stoelnummers dus. Vandaar dat de plekken nog vrij waren.
*zucht* Jut en Jul in de bocht....

In de middag zijn we op pad gegaan naar het beroemde Jardin Majorelle. Een prachtie (particuliere) tuin, die bekend staat op zijn revolutionaire ontwerp en de felle kleuren.
Gisteravond won Marokko met 4-0 van Algarije, en dat hebben we geweten! De hele weg reden auto's en brommers toeterend voorbij, volgehangen met vlaggen, met 4-0 achterop geschilderd en volgestouwd met jongeren die deze geweldige overwinning vierden! We hebben veel foto's gemaakt van deze uitgelaten menigte, en zodra we ook maar zwaaiden, of onze handen opstoken met 4 vingers maakten we direct vrienden. Een superlekkere sfeer vandaag in de stad!











Deze grapjas zetten we op de foto, en toen hij ons later na riep en we omkeken zag hij er zo uit :-)
SCREAM!




















Jardin Majorelle zelf viel me eigenlijk wat tegen. De kleuren waren prachtig hoor, de tuin met de cactussen ook. Heel erg prachtig zelfs. Maar de tuin zelf vond ik rommelig van opzet. Ik had een grote strakke tuin verwacht, met een mooi lijnenspel en doorkijkjes, maar helaas was dat niet het geval. Het eerste deel met de cactussen was mooi. Het blauwe pand is mooi, maar het bamboebos past dan weer totaal niet, en het monument voor Yves Saint Laurent vond ik een aanfluiting.
Toch.... wel mooie plaatjes, dat dan weer wel! :-)
Het gedeelte met de cactussen:





In dit deel metershoge cactussen, heel indrukwekkend!




















En natuurlijk de terugkerende kleur blauw die zo typerend is voor deze tuin:





























En dan... nog enkele mooie bloemen en een fantastische zonsondergang en deze dag kan niet meer stuk!