Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


zaterdag 26 februari 2011

Dag 1 - Terug in Parijs!

**Mijn 30 days music challenge onderbreek ik even met 4 dagen bloggen vanuit Parijs!**

Vanmorgen rond negenen vertrok ik naar het nieuwe station bij mijn wijk.
Arme buurtbewoners die uit probeerden te slapen. Mijn rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr van de wieltjes van mijn rolkoffertje zal ze goed uit hun slaap hebben gehouden denk ik :)
(even voor mam: wist je dat Frans de constructie doet voor het plan rond ons nieuwe station? Zag ineens zijn naam op het bord bij de bouw)

In de trein, net voordat we Utrecht in reden hoorde ik een ouder stel praten met de conducteur. Hoe ze bij de RAI kwamen, voor de Huishoudbeurs. Ach gos... die is al bijna een week al afgelopen. Nu is de motorbeurs geloof ik? Ik had het met ze te doen!

Na een heerlijk snelle Thalysreis kwam ik begin van de middag aan in Parijs.
Het zal een jaar of 4 a 5 geleden zijn dat ik hier voor het laatst was, maar één stap in het ondergrondse metro-gangenstelsel en het Parijs-luikje in mijn hoofd ging weer open. Warm, tocht, de weeiig zoete geur van metaal en verhit hout. Paris, je t'aime!
Wat zalig om hier weer te zijn. In de trein bedacht ik me dat het de 8e of 9e keer moet zijn dat ik hier kom. Dat ik hier vaker ben geweest maakt het ook zo fijn. Ik hoef niet meer van mezelf alles te zien wat je in Parijs 'moet' hebben gezien. Ik kan heerlijk slenteren, genieten, uren lopen, mensen kijken. Goed vooruitzicht dacht ik zo!

Omdat ik natuurlijk wilde bloggen had ik een hotel uitgezocht met Wifi. En ja, die Wifi hebben ze ook echt wel staan, maar die reikt dus niet tot de bovenste verdieping waar ik mijn kamer kreeg in dit hotel. Uiteindelijk kreeg ik een bos sleutels mee van verschillende kamers. Ga maar proberen waar je wel bereik hebt. *grijns*
En zo verhuisde ik van kamer 64 (waardoor ik de hele dag zingend over straat liep met 'Will you still need me, will you still feed me, when I'm sixty-four') naar kamer 22. Met wel 1 streepje internet bereik. Het zal mij benieuwen of ik foto's kan uploaden, anders moet dat maar in de lobby. Dit internetgepruts heeft me wel een kamer opgeleverd met een fatsoenlijk bed. Ik ben vooruitgegaan van een 1.20m bed naar misschien wel 1.40m! ;-)

Ik ben gelijk op pad gegaan, het was grijs en regenachtig, maar dat mocht de pret niet drukken.




(spiegeling van oud in nieuw)





 Ik zit om de hoek van het prachtige park Jardin du Luxembourg. Het leuke is dat ik dit park alleen uit de zomer ken. Uren heb ik daar aan het water gezeten op één van de vele stoeltjes (waar je er met geluk een van kan bemachtigen) in de brandende zon met een goed boek.


























Nu waren er stoeltjes in overvloed vrij. Er was geen zon en het park bloeide niet. En toch zat die sfeer er wel. Mensen zaten op bankjes, aan de waterkant of gezellig met een heel stel buiten te schaken.


























Het is hier niet eens veel warmer dan thuis, en toch is het buitenleven hier al op gang gekomen. terrasjes al dan niet met verwarming of afgeschermd met kunststof zijn al open. Heerlijk, zo'n voorbereiding op de lente!
Je zag in het park ook al de net geplaatste bloeiers, op naar de zomer!















Daarna ben ik op de gok gaan lopen richting Seine. Gek genoeg brak onderweg de zon door en werd het prachtig blauw. Bewijs:

































Nog geen kwartier later trok het volledig dicht, begon het te hozen en werd het ook niet meer droog. Dat is dan weer jammer...
Schuilend hoppend van boekenkraampjes naar boekenkraampje langs de Seine, uiterst geinteresseerd kijkend, ben ik verder gelopen richting het stadhuis en heb daar rondom in gezellige straten nog wat rondgestruind. Helaas hier geen foto's van, want ik wilde niet weer een verzopen camera! ;-)

< uitloper in de Seine, van onder de brug vandaan genomen






Mijn hotel zit in een leuke buurt met gezellige straatjes en leuke eettentjes. Ik ben nooit zo heel erg kapot van uit eten in mijn eentje, al is het met een boek erbij wel te doen. Alleen dáármee is iets mis gegaan in mijn planning. Ik had een goed boek mee voor deze reis, en die heb ik al uitgelezen in de trein. Oeps!
Maar goed, kijken of ik hier morgen nog een mooi boek kan vinden. Ik heb in elk geval heerlijk gegeten, van de afhaal-wok-afrikanen! 'Holland? Holland is gooooooooood'.

Nu maar eens bedenken wat ik morgen wil zien. Of misschien juist niet en net als vandaag gewoon mijn neus achterna, dat is misschien wel zo lekker. Als het goed is was vandaag de natste dag, en dus hoop ik morgen met de zon op mijn toet verder te kunnen.

Keep u posted!