Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


vrijdag 18 november 2011

Hong Kong - dag 5, de dag van de bloemen, de vogels en... de zon!

Een kort blogje vandaag. Het is nu kwart voor 2 's nachts en ik moet toch maar eens naar bed :-)

Vandaag vertrok ik 's morgens met een lange broek en lange mouwen, want het zou tenslotte veel gaan regenen de hele dag. Ik ben uit de metro gestapt bij de Wong Tai Sintempel, een tempel midden tussen hoge betonnen flats, maar wel mooi! Er worden veel rookoffers gebracht, en het wálmt er van de wierook.
Ook hebben mensen een soort gebruik waarbij ze stokjes schudden en met het stokje wat er uitvalt ga je naar een waarzegster die je meer kan vertellen over je toekomst.

Hieronder een impressie!






 De tempel heeft ook een prachtige tuin.






















Ik zou buiten ontbijten, maar ik herkende weer hetzelfde als altijd als ik buiten zou ontbijten: het vergeten! Dus liep ik na het middaguur trillend op straat, oeps! Even lekker ontbeten dus en daarna weer verder. Op zoek naar de bloemenmarkt en de vogeltjesmarkt!

 Schoolmeisjes
 Bloemenmarkt























Het stomme is... ik dacht dat ik op een echte originele Hong Kongse bloemenmarkt was beland. En dat was ook wel zo, maar dan toch... als je over onderstaande dozen struikelt, is het toch wel vreemd :-)

















Daarna de vogeltjesmarkt. Een bijzonder park waar veel mensen met een vogelkooitje lopen, mensen vogels komen brengen (om te verkopen?) en waar ik denk wel honderden vogeltjes verhandeld worden. Sommigen zitten alleen in een kooitje, zenuwachtig fladderend, maar er zitten er ook wel 30 in één kooi. Ach gossie... sneu!
Toch is het er druk, vooral met locals, dus of het echt een goede business is daar?

























Uiteindelijk bleef de zon schijnen, en baalde ik van mijn broek en lange mouwen, het was hartstikke warm en benauwd. Ik besloot naar de haven te gaan, om de skyline zonder mist te bekijken. Mooooi!!
Ik ben een heel stuk oostelijker ergens uitgestapt en heb een heel lang stuk langs het water gelopen. Boven me vlogen roofvogels, in de haven boten, vrachtschepen en speedboten. Soms een klassiek schip en aan de overkant landde er regelmatig een helicopter tussen de wolkenkrabbers. Heerlijke plek!

En eigenlijk ben ik daar de uren daarna gebleven!






















's Avonds hebben we met een kennis van Wing Che en Rick Thais gegeten in een leuke eettent. Oooooh, zó lekker eten. Softshell krab, rijst met ananas en noten. Groenten met zoute vis, mihoen met garnalen, gele curry met vis. Echt zalig!
Omdat de rijen bij de restaurants zo lang waren hebben we van te voren een toetje gegeten, ik had vruchten in kokossaus en een soort graan wat er uit zag als kikkerdril. Ook lekker.
Daarna lekker een voeten- en kuitmassage. Drie kwartier, wat een straf.
En nu zijn we thuis en zit ik hier nog snel even te tikken. Ik houd het kort, want wil mijn bed in :-)

Morgen reis ik naar Macau, ik heb geen idee of ik er internet heb, maar ik hoop van wel, dus... tot morgen?