Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


zondag 3 oktober 2010

Het weekend van de muziek, de kasteelgezelligheid en de aapjes!

Soms heb je van die afspraken die al weken of maanden vastliggen en die dan ineens voor de deur staan.
Zo ook dit weekend. Zaterdagavond stond een huiskamerconcert van Mr. a balladeer op het programma, en zondag een dagje Apenheul met mijn zusje en zwager.

Zaterdag ben ik vóór het concert eerst met E. naar Haarzuilens geweest. We wilden gaan fotograferen bij het kasteel De Haar, maar helaas was het weer niet goed genoeg voor mooie shots van het kasteel zelf.
Maar... een mooi moment om mijn compactcameraatje tot het uiterste te tergen met close-ups en scherptediepte. Leuk om dingen uit een camera te halen die er op het eerste oog niet echt in zitten.




























































En onderstaande foto even groter. Dit beeld ontdekte E.
Een luguber plaatje dat zo als bookcover gebruikt kan worden. Let op de spin in het oog van het beeld!






















Na een gezellig hapje eten in Haarzuilens en een werkelijk fantástisch concert met verrassende nieuwe liedjes en de prachtige uitvoeringen van de bekende platen kroop ik uiteindelijk mijn bed in. Wat een heerlijke dag.

Zondag begon met een lekker zonnetje. Een beetje nazomer is altijd welkom. En wat een enorm goede planning om juist vandaag buiten op pad te gaan. Apenheul werd het, met mijn zusje en zwager. Lekker kletsen, aapjes kijken, gezellig!

Wel merkte ik hier qua fotografie een verschilletje met gisteren. Met E. heb ik uren gefotografeerd. Slenterend door de tuinen van het kasteel, af en toe praten, veel foto's. Vandaag was ik de enige met een fotocamera en dan merk je pas hoe lang je blijft hangen bij een aapje of een vogel... Zus en zwager liepen soms al een paar honderd meter verderop!
Help, ik ben een fotonerd! *grijns*

Maar... best mooie plaatjes geworden!
De brutaaltjes van de Apenheul:


























De genieter:














De onderzoeker:














Het fotomodel:















De creatievelingen (kan ik ook op z'n kop mais eten?)















En de natural beauties!























Zo, en dan duik ik nu mijn bed in, kan niet stoppen met lezen in 'de gelukkige huisvrouw'. Heftig en beklemmend! En daarna: op naar dromenland, zonder camera, dat dan wel weer....