Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


zaterdag 5 november 2011

Hong Kong, nog een week!

Nog een week (en een dag, maar die vergeet ik voor het gemak maar even) en dan ga ik naar Hong Kong.
Er staan veel landen en plaatsen op mijn lijstje die ik ooit nog wil bezoeken, heel veel, maar Hong Kong stond daar niet op. Sterker nog, ik heb er geen moment aan gedacht om daar naar toe te gaan.

Na de zomer merkte ik dat ik toch wel heel erg behoefte had aan nog even vakantie. Een blik op mijn vakantiedagen leerde me dat ik nog 6 weken vakantie kon opnemen. Ergens is er iets misgegaan met mijn vakantieplanning dit jaar :-)
Dit is ook een wijze les. Ik had vrij moeten nemen deze zomer. Ik merk aan alles dat ik het zat ben, ben zo labiel als de pest en zit mezelf behoorlijk in de weg. Tijd dus om er even tussenuit te gaan :-)

Op Twitter plaatste ik een berichtje: waar kan ik in november nog naar toe waar het mooi weer is, goed alleen te bereizen en niet te duur? De opties die werden geroepen kwamen neer op Zuid-Spanje en Zuid-Portugal, wat ik zelf ook al in mijn hoofd had.
Ooit was ik een dag in Lissabon en ik werd verliefd op de stad. Een goede reden om eens terug te gaan, bedacht ik me. Al wilde ik wel graag 2 weken weg.
Ik maakte plannen voor een paar dagen Lissabon, gecombineerd met het huren van een auto, om daarna door te rijden naar Spanje.  Helaas werkt dat niet zo mooi als in Amerika met wisselen tussen staten. Een auto in een ander land afleveren is echt belachelijk duur!

En toen kreeg ik een berichtje van Rick, mijn oude buurjongen. Of ik geen zin had om naar hen toe kwam in Hong Kong. Hong Kong?? Ik stuurde een berichtje terug dat ik eigenlijk op zoek was naar rust. Zoek maar eens op Google Maps, zei hij, en zie hoeveel natuur we hier hebben. Naast 7 miljoen mensen is er vast wel rust te vinden. En inderdaad, veel nationale parken, veel natuur. Heerlijk!

En dus ga ik naar Hong Kong, volgende week zondag vlieg ik 's avonds laat en ik kom maandags aan. Ik blijf 12 dagen bij Rick en Wing Che en ga de stad, de parken, de natuur en de stranden verkennen. En natuurlijk zal ik hier elke dag proberen te bloggen met foto's.
Ik heb er zin in!  Tips? Laat ze vooral hier achter! :-)