Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


donderdag 22 juli 2010

Dag 4 - De dag van de politieagente, de High Line en de hitte

Ik stond op met blauwe luchten, dát hadden ze niet voorspeld. Het zou een zeer bewolkte dag worden, met regen en onweer.
Ik ben snel naar buiten gespurt, op pad!
Nog geen uur later was goed te merken dat het een benauwde dag zou worden, het werd heiig en heet en dat bleef ook zo de hele dag.
Ik heb wel foto's maar deze zijn ook... heiig! ;-)
Maar goed, ik plaats ze toch, om een impressie te geven van vandaag!

Vandaag wilde ik echt wat rustiger doen. Mijn stupid heup begint weer te kuren en doet weer hetzelfde als een paar weken geleden: niet wat ik wil.
Kleermakerszit wil weer niet en ook elke keer opstaan doet zeer. Ben stram en net een oud wijf ;-)
Remedie: lopen, lopen, lopen.
Waar mijn voeten weer niet blij mee zijn, dus...heb ik mezelf mooi in een vicieuze cirkel gemanoeuvreerd ;-)

Ok, lopen dus!
Vorig jaar wilde ik de High Line lopen, alleen toen regende het steeds pijpenstelen. Dankzij de tip op Twitter werd ik er weer aan herinnerd!
The High Line is een oude bovengrondse spoorbrug die in 1930 is geopend om de gevaarlijke treinen van de straat weg te halen. Deze brug is niet meer nodig, en dus hebben ze deze, kilometers lang, ingericht als park.
Ik ben begonnen bij het uiterste puntje, bij 11th street en ben gaan lopen. Paar foto's gemaakt, niet teveel nog, want het zou nog wel even duren voor ik dit park weer uit was.
Alleen...vanaf de 20th street was het park afgesloten, tot aan 30th.
Het park is trouwens mooi! Leuk om zo hoog boven de begane grond door het groen te lopen. Je hebt de mooiste uitzichten en het park is strak en groen ingericht met oude elementen als de spoorrails zelf. (heb alleen weinig foto's van alle bloemen en planten zie ik)






































En natuurlijk een uitzicht op het Empire State Building!
Ik ben daarna naar de 30th gelopen, daar zou je weer verder kunnen.
Althans, dat dácht ik gelezen te hebben op de bordjes. Maar nergens een trap naar boven.
Ik kwam in een stuk van het Meatpackers district dat er niet zo heel gezellig uitzag en vroeg de weg. Men verwees mij naar de agenten die er liepen en ik vertelde dat ik hier op de 30th street de spoorbrug opwilde.
De agenten snapten het niet. En er volgende een conversatie als deze:





Ik: bij de 20e straat stond dat ik hier weer naar boven kon, weet u misschien waar dat kan?
Zij: waarom zou je naar boven willen?
Ik: ik wil daar verder lopen, de High Line was afgesloten vanaf de 20e en zou hier weer open zijn.
Zij: de High Line?
Ik: ja, dat is een park.
Zij: waar is je auto?
Ik: ik heb geen auto, ik ben lopend.
Zij: *verbaasde blik* lopen? Waarom loop je niet gewoon op straat dan?
Ik: het is een párk daarboven! Ik wil het park in, lópend.
Zij: (kijkend naar boven, snapt er niks van) ik kan je niet helpen, je loopt maar gewoon op straat. Dit is geen park.
Grrr.... leer je stad kennen, muts! (dat heb ik niet gezegd trouwens...)

Anyway, geen High Line meer verder, maar over een aantal jaar zal het wel af zijn!
(en ik hoop dat die agente dan denkt: ooooooooooh, dát bedoelde ze toen...)

Ik ben vanwege de enorme hitte naar het hotel gelopen (daar was ik toch nog maar een klein half uurtje vanaf) en kwam weer langs de fotowinkel die gisteren dicht was.
B&H is (dacht ik) de grootste fotowinkel van New York, en misschien wel Amerika. Maar toen ik eenmaal binnen was geweest snapte ik waarom het de grootste ter wéreld is!
Stel je een fotowinkel voor zo groot als een gemiddelde Media Markt (misschien wel groter nog), met álles wat je je maar kunt bedenken op het gebied van foto en video. Compactcamera's. spiegelreflex, lenzen, schermen, flitsers, lampen, álles!
Stel je daarnaast ook nog tientalle Joodse mannen voor de verkoop voor in orthodoxe outfits met keppeltjes, baarden en pijpenkrullen en je hebt het plaatje compleet. Een belevenis op zich om daar even te kijken!

En toen was ik MOE!
Elke ochtend klinkt er om 7 uur een soort schel gefluit hier in het hotel. Geen idee wat het is, maar ik word er klaarwakker van. Vannacht sliep ik om 2 uur nog niet, dus... tijd voor beetje rust.
Ik heb een boek gepakt en ben naar Battery Park gegaan. Ik dácht dat ik in Battery Park lekker in het gras zou liggen, maar vergiste me. Het park stond bomvol vakantie-klassen. Honderden kids met shirtjes van hun summercamp.
Toen wist ik ineens ook weer dat ik Battery Park niet zocht, maar Robert F. Wagner Jr. Park. (2 jaar geleden heb ik hier heerlijk geslapen!)
En zo ook nu weer... Met aan de ene kant uitzicht op de haven en aan de andere kant op de stad, was ik zo vertrokken. En dan word je na een tijdje redelijk gaar wakker ;-)




















Heel veel heb ik hierna niet meer gedaan, ik ben nog een stuk gaan lopen, foto's gemaakt. Maar het was eigenlijk te warm. Het is geen mooie dag voor fotografie, de kleuren worden slecht, en het is veel te heet!
Je ziet mensen zich traag als slakken over straat bewegen. Overal op bankjes liggen mensen te slapen en waterflesjes vliegen als zoete broodjes over de toonbanken op straat.
Ik ben naar mijn hotel gegaan, nu eerst zo een lekker bad, en dan zien we daarna wel weer verder!



































Ik hoor trouwens net dat vandaag het Vrijheidsbeeld ontruimt is vanwege brand. Toevallig had ik het daar van de week nog over. Ik had vorig jaar een kaartje voor de kroon, die weer opengesteld was. Op het laatste moment heb ik het niet gedaan. Claustrofobie, heet daar binnen, en maar éen trap maakten dat ik niet durfde.
(als jouw groep naar boven loopt, kun je dus niet naar beneden...)
Anyway... dit is dan toch wel een nachtmerrie als er inderdaad rookontwikkeling of brand is. Brr.... (gelukkig was het vals alarm vandaag)

---

's Avonds ben ik nog even naar Times Square gelopen. Niet mijn lievelingsplek, want drúk, druk.... Maar blijft toch bijzonder hoe idioot veel lichtreclame, taxi's en vooral mensen!
Zoveel mensen, om gek van te worden. (krijg altijd neigingen om mijn ellebogen te gebruiken en te schreeuwen) ;-)
Toch een paar sfeerbeeldjes van deze chaotische jungle!












































En van de M&M store natuurlijk, 3 verdiepingen met álle M&M-merchandising die je maar kunt bedenken. Wanden vol buizen, gevuld met alle kleuren M&M's. Ongelooflijk...
Gekkenhuis, dit land....





















Vanuit Times Square ben ik teruggelopen naar het hotel. Via een andere route, eentje waar ik zonder ellebogen doorheen kwam ;-) Dat leverde nog wat sfeerbeelden op!
























En ook hier een gedenkteken bij een brandweerkazerne... Blijft indrukwekkend hoe het overal in de stad nog speelt...






Tot morgen maar weer!
Maartje