Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


zaterdag 16 juni 2012

Israel: adres onbekend

Over een maand ga ik naar Israel. Ik heb echt onwijs zin in deze reis. De combinatie cultuur, geschiedenis, fotogenieke plekken, ik kan niet wachten!

Alleen wordt het nu wel spannend, want ik heb wel overnachtingsplekken geboekt in Tel Aviv, Haifa, Nazareth en Jerusalem, maar nog geen binnenlands vervoer geregeld.







En daar loop ik nu lekker op vast ;-)
Op de site van Egged, de grootste busmaatschappij van Israel (en naar kilometers zelfs ter wereld) ben ik op zoek geweest naar busverbindingen tussen deze plaatsen. De bus is goedkoop, voor een paar euro zit je op een plaats die een paar uur verderop ligt.

Alleen... welke bus, welk station?
Ik was aan het puzzelen vanmorgen en kwam op de site van Egged, voor Tel Aviv, dit lijstje tegen van busstations. Stations genoeg dus, maar welke ligt er nou dicht bij mijn hotel? Google maps helpt niet echt ;-)

Daarna wilde ik kijken voor een bustrip van Haifa naar Nazareth. Ik kom uit op 2x overstappen en daarna wordt het zo mogelijk nog spannender. Mijn hotel heeft namelijk geen adres. Het 'adres' is Old City, Nazareth.
Op Google Maps vind ik ook niks anders dan naamloze kleine straatjes waar de Google StreetView auto nog nooit is geweest. Ai...
Ik herinner me ineens een grote verdwaling met Tanja, waar we compleet verdwaasd rondliepen in een soort mierenhoop van mensen, straatjes en ezels.

Nou ja, het zal vast wel goed komen. Desnoods neem ik een taxi, toch? *kucht*



De App wil ook niet echt duidelijkheid brengen ;-)




















Voor de reis van Tel Aviv naar Haifa heb ik nu gekozen voor de trein. Vanuit het treinstation in Haifa kan ik geloof ik lopend naar het hotel. Alleen in Tel Aviv even kijken hoe ik op het treinstation kom. Maar dat komt vast goed.
Ik geloof dat ik mijn vakantievoorpret maar ga uitbreiden met het oefenen op een hulpeloze lach!
Wordt vervolgd.... :)