Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


vrijdag 16 maart 2012

Lissabon dag 3, de dag van Belém en het onverwachte theater

Dag 3 alweer!
De dag begon blauw en zonnig. Ik heb snel ontbeten en besloot naar Belém te gaan. Daar wilde ik heen met mooi weer, en daar moest ik dan ook gelijk gebruik van maken.

Helaas dacht het weer daar anders over, na een ontbijt en een ritje met de tram van zo'n 2 minuten was het grijs. En dat bleef het.
Maar goed, so be it!
Eerst het klooster. Ik had er prachtige verhalen over gehoord hoe mooi het wel niet is. En dat is het. Een prachtig exemplaar met dubbele kloostergang, op de Unesco erfgoedlijst: het Mosteiro dos Jerónimos.


Ik kwam aan en het was heel stil. Zoals een klooster hoort te zijn. Maar na een dik half uur werd je overspoeld door toeristen. Bússen vol Japanners en schoolklassen. Blij dat ik het nog zo mooi leeg op de foto heb kunnen krijgen!




Kan echt niet stoppen, zo gaaf! :-)



 In de kerk, detail van het hele beeld


Denk de blauwe lucht er maar bij
























Verder is Belém kleurrijk, zelfs onder een grijze lucht!


 Torre de Belém

 Grijssssssssss......
En dan ineens, 10 minuutjes, blauw!
Het zeevaardersmonument.
 Het klooster nogmaals, in die 10 minuten blauw

Ik ben na een tijdje rondslenteren en een heerlijke lunch toch maar richting hotel gegaan. Foto's uitzoeken, lekker aanlummelen.
Tegen half 5 brak de zon alsnog door, en nu blijvend!
Ik wilde 'even' voor het hotel op het plein zitten, maar dat liep wat anders. Ik begon te lopen, en te lopen, en liep naar het water en weer terug. Plofte zo af en toe op een bankje in de zon. Mensen kijken, genieten!

 Uitzicht vanaf het plein voor mijn hotel
En de andere kant op. Bovenin het kasteel van gisteren



Daarna heb ik wat eten gehaald, een stoel naar achteren bij een tafeltje waar een man aan zat te eten. Ik plofte naast hem en genoot van de heerlijke zon. En toen ik naast me keek dacht ik: hé, die ken ik!
Zit ik naast Barry Atsma. Ik heb toch maar gevraagd wat hij hier deed, en wat blijkt: ze spelen een stuk met Toneelgroep Amsterdam en reizen hiermee door Europa.
Wat tof!

Ze komen nog in Amsterdam in april, maar het is eigenlijk wel net zo leuk om dan ook maar hier te gaan kijken. Ik ga zometeen op de bonnefooi terug naar Belém om te kijken of er nog kaartjes zijn. Benieuwd!

Tot zover deze verrassende dag weer!