Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


maandag 2 augustus 2010

Dag 15 - De dag van de reis naar Savannah, de oude rivierboulevard en de gezelligheid!

Vandaag reed ik van Valdosta naar Savannah! Een tripje van zo 3,5 uur. De weergoden lieten me gelukkig met rust, en daar ben ik ze zeer dankbaar voor. Het rijdt toch een stuk relaxter met een klein zonnetje dan met van die plensbuien.
Aangezien ik geen idee had welke route de navigatie-juffrouw voor me in petto had, en ik ernstig rekening hield met weer een ritje van 2 uur door het bos, heb ik voor het weggaan toch maar getankt. Moet er niet aan denken om in de middle of nowhere met een lege tank te komen staan!
Dus ik tanken... Maar wat moet er in? Op mijn tankdop stond: Gasoline E10. (Nó 20 or 85)

Dus ik bij de pomp op zoek naar Gasoline E10. Maar nee hoor, alleen maar Regular 87, V-Power.
Hellepie, wat is het dan wel? Gooi ik straks diesel in een benzinetank of andersom?
Gelukkig was de man naast mij zo aardig om even mee te kijken en raadde me aan om Regular 87 te tanken. Ik ben in Savannah aangekomen zonder stotterende auto, dus ga er vanuit dat dat het juiste was. ;-)

Was nog een heel gedoe trouwens, want ze raden aan om je Creditcard in combinatie met een postcode uit Amerika te gebruiken.
Ik gebruikte altijd gewoon mijn eigen postcode met een 0 er achter, maar die pakte hij niet.
Ook de hotel postcode wilde niet.
Uiteindelijk pakte hij wonder boven wonder mijn ING betaalpas en kon ik tanken.
Ik heb 32 liter getankt, voor 16 euro omgerekend. Grr... en dan zeggen ze dat de benzine zo duur is geworden? Tsssk.....

Onderweg ben ik weer door ellenlange bossen gekomen. Heel af en toe een klein dorpje maar verder alleen maar bos, bos bos. Urenlang. Wel een mooi gebied voor roofvogels trouwens, ik heb er tientallen over zien vliegen. Super!
Maar verder....doodsaai! Zeker als je bedenkt dat de enige radiozender die ik op een gegeven moment kon ontvangen een of andere foute linedancing zender was.
Ik moest dus verplicht line-dancend die bossen door. Hoera! :-(

Ik kwam bij een schattig dorpje waar ik de naam niet meer van weet. Ik wilde wat drinken en even naar het toilet, maar alles was dicht op zondag. Nou moe!


Uiteindelijk ben ik bij Wendy's terecht gekomen, waar ik wat heb gegeten en gedronken. Van daaruit nog 2 uurtjes doorscheuren.
(En doorscheuren wil wel, wát een fijne auto zeg, ik ga kijken of hij in mijn koffer past!)










Hier nog een foto van mijn bolide! (gisteren genomen)











Na deze break kwam ik via de 84 East ineens in een dorp waar mijn navigatie de weg totaal kwijt was.
Zij (het navigatiemens) wilde me steeds als spookrijder een éénrichtingsweg opsturen en ik wilde dat niet ;-)
Recalculating, recalculating... ik werd gék van dat mens, en toen ze op 84% recalculating er in leek te stikken ben ik op eigen houtje toch maar verder die 84 East opgegaan. Tenslotte moest ik naar het oosten, veel verkeerd kon ik niet doen.
En ja, na een tijdje pakte ze weer signaal! Muts.... (maar ik ben wel blij met je hoor, aardige navigatiemevrouw...)

Oh, over gisteren... dat was nog raar... ik reed een heel stuk door de bossen, al meer dan 50 km op 1 weg. Ineens staat op die weg een bordje: geef voorrang. Zomaar uit het niks!
Ik denk: huh? Geen zijwegen te bekennen, niks!
Dus ik rijd gewoon door, veel tijd om iets anders te bedenken heb ik ook niet.. Zie ik ineens dat ik op een andere weg zit. Is er gewoon van links schuin achter een snelweg bijgekomen. Soort omgekeerde V. Niet te zien door de bomen. Verder geen haaientanden, NIKS!
Ik ben die weg dus gewoon opgestoven. Jee...als er wat aan was gekomen... brr....

Nu zit ik in Savannah in een heerlijk hotel. Wel chique... ik kon hier ook niet op straat parkeren, dat mag hier rondom het hotel niet, dan wordt de auto weggesleept.
Hmmm...dus mijn auto staat nu in de valet parking, moet je helaas wel voor betalen, maar het is niet anders.
Het is dát of betaald parkeren per uur.
Wel heel decadent, want ik hoef maar te bellen en ze komen mijn auto voorrijden, hihi

Mijn kamer is aan het zwembad. Leuk! Ik hoop dat ik het bad nog wel in durf. Door al het lopen in de zon heb ik een charmante afdruk van mijn jurkjes op mijn lijf. Je ziet mijn mouwen goed zitten en op mijn rug is alleen de bovenste cirkel bij mijn nek bruin. Grinnik....


Ik ben daarstraks even de stad in gelopen. Wat onwijs leuk. DIT vind ik nou een geweldig stadje. Heerlijk sfeertje, doet heel Europees aan, met de rivier, oude huizen. Het stadje is dan ook al uit 1733 en dat is voor híer heel oud.
Sfeervolle pandjes, een oud schip, leuke parken en pleintjes. Hier voel ik me echt lekker!
Morgen ga ik verder neuzen, maar vandaag ben ik aan de rivier wezen kijken, en op Market Place, een leuk plein met winkeltjes en terrassen. Verder heb ik wat door de straatjes gestruind, heerlijk!
Aan de rivier zitten heerlijk kneuterige winkeltjes als een ouderwets snoepwinkeltje, een winkeltje met alleen maar chocolade (jummie!), een pindawinkel met álles van pinda's. Leuk allemaal!





















Ik heb bij het snoepwinkeltje een verse lemonade gekocht. Heerlijk!












De straten doen hier heel Europees aan vind ik.
Oude pandjes, opgetrokken uit steen en met mooie ornamenten!























Naast de 'gewone' complimentjes en een zwerver die me maar bleef achtervolgen (brrr...) kreeg ik hier een supergrappig compliment van 2 jongens die precies op de Fresh Prince en die vriend van hem, Jazz, leken.
Ze riepen: hey, you múst be Miss Savannah!
*grijns* Die is wel origineel!

Het trammetje








Slavernij monument


Ik ben op zoek naar een boekwinkel. En die hebben ze hier niet.
Nou ja, wel een studentenboekwinkel met studieboeken, een antiekboekwinkel en een boekwinkel over Savannah, maar ik zoek een gewoon leesboek.
Ben door mijn 7(!) boeken heen, en wil verder lezen!
Maar goed, dat komt vast morgen wel!



























Nu eerst even eten gehaald en op het marktplein was het reuze gezellig! Live muziek van een 16 jarige meid (schat ik) die onwijs goed kon zingen en gitaar spelen.
Allemaal mensen op terrasjes, bankjes. Gezellige boel. Echt zo on-Amerikaanse gezelligheid! Ook wel weer eens lekker. Wat dat betreft heb ik een enorm afwisselende reis hoor!
Ik zit nu heerlijk aan de nacho's, maar mensenkinderen, ik ben geen slechte eter, maar heb hier nog nooit wat opgekregen.
Pfft....














Tot morgen!

Oh.... trouwens... deze jongens komen hier ook door de rivier. Gróót!!
Achterop staan 12 zeecontainers naast elkaar!
Oef...






















Liefs,
Maart