Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


zaterdag 7 augustus 2010

Dag 20 - De dag van Alligator Farm, de mooie dieren en de bijna McBlog!

Nou, ook vanmorgen bij het wakker worden had ik nog steeds geen enkele internetverbinding.
Dat begon behoorlijk irritant te worden, want ook routes stippel ik uit op mijn pc (Google maps)
Ik kreeg van collega Gerben te horen dat ik morgen richting Cocoa / Kennedy Space Center beter de route langs de kust kon nemen in plaats van de snelweg.
Deze route heb ik globaal al gezien en ik denk dat ik het wel weet, maar het zou fijn zijn om dat even in het groot na te kunnen kijken ipv op zo'n klein iPhone schermpje.
Al ben ik blij dat mij iPhone het gewoon doet!!
(moet er niet aan denken om helemaal geen internetverbinding meer te hebben...)

Hoe ik dan nu blog?
Omdat de foutmelding die ik kreeg steeds over mijn IP gaat kreeg ik het idee dat mijn pc wordt geweigerd door het netwerk hier.
De iPhone doet het tenslotte wel gewoon.
Ik kreeg het maar niet opgelost en ben dus vanmiddag met laptop en al bij de McDonalds hiernaast binnengestapt.
Hier kreeg ik gelijk verbinding met internet, dus gelukkig ligt het aan de locatie en niet aan mijn pc. Poeh... opluchting!
Ik ben hier Spybot gaan draaien, omdat mijn pc na systeemherstel aangaf dat ik een malware controle moest draaien. En hij vond inderdaad 80 problemen.
Helaas lag het probleem niet daar, want in mijn hotel doet hij het alsnog niet. Maar goed...

Tijdens deze controle ben ik vast begonnen met het typen van (een deel van) mijn blog.
Gezellig, onder het steeds luider wordende gesnurk van deze man die net deed alsof hij een boek las ;-)
(ehm... een boek lezen maakt écht niet zoveel kabaal!)
Ah, meneer wordt wakker, en vraagt of ik iets wil drinken. Heb het maar niet gedaan, voor je het weet moet ik John inzetten, en hier kan ik niet zo snel weg. (de scan is nog niet klaar...)






Vanavond zou ik teruggaan naar de Mac. Maar eigenlijk had ik er niet zo zin in. Gedoe... Nu hebben ze hiernaast ook een elektronicazaak, dus ik heb even een Ethernetkabel gehaald. En jaaaah, wired lukt het wel.
Dus... dan maar zo!
Jammer dat dan de geweldige vondst van Gonzalo, de McBlog, niet nodig was!
-
Vandaag ben ik naar Alligator Farm geweest. Een dierenpark waar ze naast (heel veel) alligators ook alle krokodil- en kaaimansoorten hebben die de wereld kent.
Mijn GSP troela kon de locatie niet vinden. Ze herkende de straat niet en ik heb heel wat rondjes gereden voor het lukte... Grrr.
Maar goed, zonder haar hulp kom ik er soms ook heus wel ;-)
*maakt een lange neus naar GPS troela, nu ze toch in de auto ligt*

Bijzonder, dat alligators farm! Ik heb er veel foto's gemaakt, maar niet alleen van alligators, maar ook van de grote landschildpadden, en vele vogels.









Sommige vogels had ik nog nooit gezien. Zo zat er een boom helemaal vol met Wood Storks (iemand de Nederlandse naam? Bosooievaar?). Deze beesten zijn machtig mooi om te zien als ze vliegen, maar maken een kabaal van jewelste. Je kunt het het beste vergelijken met...een vuvuzela! (ja, écht!)
Dus stel je een boom vol Vuvuzela's verkleed als ooievaars voor, en je hebt het plaatje zo'n beetje!







Verder mooie aaseters gezien (lelijk!) en natuurlijk wat reigers.













































Ook hadden ze deze kleurrijke vrienden:

























Verder hadden ze een paar vogels achter heel fijn gaas zitten.
Als je je lens tegen het gaas drukte, zag je de structuur van het gaas (bijna) niet en kon je toch foto's maken.
< Deze jongen probeerde ik al een tijdje te fotograferen. Hij kwam steeds dichterbij. Op een gegeven moment ging hij recht voor me zitten, dus ik was al helemaal blij en wilde een foto maken, wordt hij me toch ineens bóós! En...pikt zomaar met een ferme tik van zijn snavel tegen mijn lens.
Ik schrok me kapot zeg! Moet je je voorstellen dat ik hem dus alleen zag door mijn schermpje, en dan lijkt het net alsof hij tegen je neus aantikt. Ik geloof dat ik echt naar achteren deinsde! ;-) Lens is gelukkig nog heel, maar je gaat je bijna afvragen of die camera gewoon kapot móet deze vakantie...

Verder nog deze vogels. Leuk, leuk, leuk!!
(ik kwam er bijna nog meer voor de vogels dan voor de Alligators en Varanen!)



























En deze sierlijke dame, waardoor ik de hele dag het liedje Witte zwanen, zwarte zwanen, in mijn hoofd had....


Ook hebben ze hier Albino Alligators uit de Bayou. Gek om te zien, helemaal wit....
Schijnt hier toch vaker voor te komen, ze hebben er 2!

De hele alligator farm was niet zo heel natuurlijk als dat ik had verwacht, al hadden ze een heel deel swamp nagemaakt, wel mooi hoor!
Maar ik ben toch blij dat ik ook nog in een echte swamp ben geweest deze vakantie. Dat is toch wat 'echter'. Wel kon je hier beter foto's maken, dat dan weer wel ;-)


















En een krokodil!











En dan gaat deze door voor Miss St. Augustine! ;-)












Hierna ben ik dus in de Mac mijn pc gaan testen en daarna heb ik lekker met een boek aan het zwembad gehangen. Je kunt wel merken dat het nu weekend is, waar ik mijn zwembad gisteren nog voor mij alleen had, is hij nu vrij vol. Ik hoop dat het morgen in Kennedy Space Center niet al te druk is...

---

Zojuist lekker wat gegeten. Nou ja, lekker....
Ik geef het écht op qua eten hier... Ik heb net een tonijnsalade besteld hier in het hotel. Nou, wat kun je nu fout doen aan een tonijnsalade? Tonijn, sla, tomaat, eitje, sperziebonen, olijven, ui, beetje dressing?
Maar wat krijg ik? Paar blaadjes sla. Paar schijfjes tomaat en daar bovenop 3 bollen (formaat groter dan een tennisbal per stuk) tonijnsalade. (dus tonijn met tónnen mayo)
Zucht.....

Anyway, zo nog even naar de Wallgreens. Ik kan hier verdorie nergens postzegels vinden. En mijn kaarten moeten nog op de bus. Daar hadden ze ze alleen per 20, maar dan maar 20... :-(
>> Lastige is dat niemand me kan vertellen hoeveel er op een kaart naar Europa moet. Ik heb er 20 gekocht voor 8,80 dollar. 3 per kaart er op gedaan, dus dan zit er ruim een dollar op per kaart. Volgens mij heb ik vorig jaar ook zo'n dollar per kaart aan zegels betaald. Dus ik gok het er op, duimen dat ze aankomen!

Tot morgen lezertjes thuis, bij de laatste blog, ik ga mijn best doen om de inhoud daarvan leuk te maken!
Helaas dan ook de laatste echte dag met de auto (de rit naar het vliegveld tel ik niet mee...)
Ik zal deze bolide wel missen, wat een feestje om in te rijden! Al merk ik wel dat hij een onwijs nare dode hoek heeft. Vandaag deelde ik daardoor even de rijbaan met een ander. Ik zag haar écht niet! (OEPS)
Gelukkig niks geraakt!

Liefs,
Maart