Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


dinsdag 22 november 2011

Hong Kong - dag 9, de dag van de roltrappen en het straatleven

Hong Kong is een stad gebouwd op heuvels. Er zit dan ook een gigantisch hoogteverschil tussen en in de wijken. In het zakelijk district is dan ook de langste roltrap ter wereld te vinden. Althans, een roltrapsysteem. Alle roltrappen achter elkaar overbruggen een hoogteverschil van 800 meter. Gaaf!

Rick zou me de roltrappen wel even laten zien, maar ook hij was een beetje de weg kwijt. Al met al hebben we een leuk stuk van die wijk gezien op die manier :-) En uiteindelijk de roltrappen wel gevonden.

Dat scheelt een héle hoop lopen! 800 meter omhoog is niet niks.






































Mijn gids die gelukkig met behulp van zijn iPhone uiteindelijk wel de weg vindt :)



















800 meter roltrap dus, met tussen elke roltrap een stop waar je weer nieuwe straatjes in kunt. Ideaal slentergebied dus!










































Een moskee onderweg langs één van de roltrappen.




















Na deze lange rij roltrappen zijn we verder gelopen naar de Botanical en Zoological Gardens. Deze tuin heeft zowel bloemen en planten als dieren. Zo leven er (in kooien uiteraard) apen, diverse vogels en andere kleine dieren. We lopen wat langs de kooien die niet echt heel erg mooi of diervriendelijk zijn (vinden wij) en ploffen neer op een bankje naast de fontein. De zon breekt heel even door, maar als het goed is doet hij dat de komende twee dagen voortdurend! Ik moet natuurlijk wel met een béétje kleur op mijn wangen terugkomen :-)













Wel zien we in één van de volières rode ibissen. Ik kan me niet herinneren dat ik die ooit heb gezien. Mooi! Door het dikke grove gaas is het niet mogelijk om foto's te maken, maar zo zien ze er dus uit:
















Overigens vliegen de kaketoes wel gewoon los door het park. Erg mooi om die in groepen te zien zitten (en te horen).

Iets verderop is een stel schoolkinderen aan het spelen. Alle schoolkinderen dragen hier uniformen, die nogal verschillen per school. Deze meisjes vermaken zich met een soort vliegding.
Heerlijk die kniekousen. Ik zei al, volgens mij heb ik die voor het laatst aangehad toen ik 5 was ofzo?

















Verder veel nanny's met kindjes in dit park. Het is dan ook wel een oase van rust tussen de hectiek eromheen.

















De omgeving is erg volgebouwd, zo verdwijnt dit kerkje helemaal tussen de grote gebouwen eromheen.
En er wonen hier echt heel erg veel mensen, maar de meeste woontorens hier in de mid levels zijn wel luxe, met balkon zelfs.


Vol....




















Na deze heerlijke tuin zijn we met de tram verder gegaan naar North Point. Het leuke is dat je in deze trams bovenin kunt zitten. Uit de oude Engelse tijden hebben ze hier trammetjes en bussen dubbeldeks. Aangezien Rick, die echt niet lang is, beneden al klem stond tussen vloer en plafond, was bovenin zitten wel zo leuk. Én, je maakt als de bus stil staat ook soms nog leuke foto's van het straatleven hier!




Een kroonluchter-winkel.
Ehm...... (??)... Iemand een kroonluchter als souveniertje?
 En de jongens in schooluniform.

Nog een klein stukje met de metro en dan zijn we weer thuis. We zijn kapot. Waarvan weet ik niet, we zijn maar een uurtje of 5 a 6 op pad geweest en hebben ons veel laten vervoeren door roltrappen en andere vervoersmiddelen. Even lekker een half uurtje geslapen en daarna lekker gegeten met Wing.
(gisteren ook lekker gegeten overigens, bij de Japanner, echt zálig!)
Maar ook vandaag weer lekker nieuwe dingen geproefd die Wing had gemaakt, een soort zoete worst, zoute vis in de groente én ik eet met stokjes alsof ik nooit anders heb gedaan. Mijn placemat is met de dag schoner :-)










Morgen voorspellen ze mooi weer. Ik twijfelde tussen Lantau Island en Cheung Chau Island.
Lantau is echt een deel van Hong Kong, de laatste meer een echt eiland, dus ik ga voor de laatste denk ik. Ik heb er zin in!!