Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


vrijdag 23 juli 2010

Dag 5 - De dag van de Brooklyn Bridge, MoMA en de aankondiging van Bonnie!

Wát een dag! Vandaag heb ik mijn tweede favoriet (na Central Park) weer eens opgezocht: de Brooklyn Bridge.
Wat is dit toch een fantastisch mooie brug, en wat een heerlijk object om te fotograferen!

Halverwege de ochtend ben ik met de metro naar Brooklyn gegaan, net aan de andere kant van de rivier kun je uitstappen en dan teruglopen over de brug. Deze route is het mooist, omdat je dan naar Manhattan toe loopt (en dus prachtig uitzicht) én omdat je in de ochtend de zon in je rug hebt. Foto's worden bij mooi weer dus prachtig! (je wil niet weten hoeveel mensen toch snel vanaf Manhattan aan komen lopen, tegen de zon in klikken en weer gaan. Zo zonde...)
Ik heb echt staan stuiteren van de mooie fotogenieke plekken en het uitzicht. Die grijns was bijna niet meer van mijn gezicht te halen vandaag.

Hier wat plaatjes van en vanaf de brug!





























































En het uitzicht de andere kant op, met een duidelijk dominerende Empire State Building.
Net een dorpje met een kerktoren he? ;-)
















Na de brug ben ik gaan ontbijten, in mijn stomme enthousiasme ben ik gaan lopen, om er daarna pas achter te komen dat ik nog niet had ontbeten. En ik had nog wel zo'n trek toen ik in bed lag. Anyway, ontbeten en toen weer verder.
Ik ben naar Chinatown gelopen en Little Italy. Ik vind deze wijken niet zo heel bijzonder, maar wel leuk om weer even te zien.























Ook liep ik tegen het Supreme Court aan, en nog wat mooie skylines:












Tegen lunchtijd ben ik in het park gaan lunchen, en heb ik heerlijk in de schaduw een boek zitten lezen. Wat is vakantie toch naar ;-)
Toen kon ik toch niet wachten en heb ik op mijn kamer de foto's uitgezocht en heb wat gerelaxed. Ik zou vandaag wat minder lopen, en dat is gelukt! Ik denk een km of 6 a 7.







's Avonds ben ik op aanraden van iemand van Twitter naar MoMA gegaan. Het museum voor moderne kunst. Hier zou een Brazilliaans Jazz Quartet optreden in de beeldentuin.
Ik ben eerst het museum ingedoken, prachtig zeg! Mooie kunst van onze 'eigen' heren Mondriaan en van Gogh, maar ook van Picasso en Warhol. Super!
Daarna heb ik lekker in de beeldentuin naar de muziek zitten luisteren. De beeldentuin was nu alleen slecht te fotograferen, want het zat bomvol mensen. Maar wel mooi!
Vooral Warhol vond ik super om eens 'live' te zien!


































Van Picasso hoopte ik Guernica te kunnen zien, maar die hangt helaas al 29 jaar niet meer in MoMA, maar in Madrid.

Het museum zelf is ook erg mooi, heel strak en ruim!













Onderweg naar MoMA kreeg ik een smsje van Marjolein: storm op komst in New Orleans. En ja hoor, een depressie heeft zich ontwikkeld tot storm. Storm Bonnie, de tweede storm van dit seizoen.
Eerst zou deze zaterdag aankomen in New Orleans (gezellig samen met mij), nu staat hij op zondag.
Dat laatste vind ik al prettig, want met storm landen is niet leuk als je al niet van vliegen houdt...
Ik heb ook even getwijfeld of het wel save zou zijn, maar zoals het er nu uitziet, en ik houd het goed in de gaten, komt de storm zondag, komt hij ten westen van New Orleans, en is het nog steeds een storm.
Erik Mouthaan van RTL Twitterde dat de noodtoestand in New Orleans afgekondigd was. Dat klonk vrij ernstig (ze verwachten olie in de stad en op de stranden) :-(
Ik heb hem even benaderd en gevraagd of ik er veilig heen kon gaan.
Zijn antwoord was:
Hoi Maartje, een tropische storm merk je in NO niet veel van en kan nog afbuigen of afzwakken. Pas bij orkaan zorgen maken. Noodtoestand is meer administratieve maatregel om bijv leger in te zetten, leven gaat voorlopig gewoon door. NO = leuke stad!

Nou ja, morgen de berichten maar goed in de gaten houden dus! Wel jammer, want ik vrees wel dat het inhoudt dat het dus flink regent en stormt de komende dagen. Dat zou inhouden dat 'lekker de stad verkennen' er misschien niet inzit. Maar goed, liever dat, dan vliegen met de storm. En dan heb ik dat ook eens meegemaakt, toch?
Voordeel voor de rest van de vakantie: de storm trekt naar boven naar verwachting, en ik reis oostelijk:
Zie hier voor de route van de storm.

Nou, tot zover vandaag! Heerlijke dag dus, nu maar eens gaan bedenken wat ik morgen ga doen! (behalve de stormvoorspellingen in de gaten houden)

Mijn dagafsluitende uitzicht is trouwens ook weer héél vervelend! ;-)






Liefs,
Maart