Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


zaterdag 24 juli 2010

Dag 6 - De dag van Harlem, de hoosbuien en de Crime Scene

Wat ben ik ongelooflijk blij dat ik gisteren naar de Brooklyn Bridge ben gegaan. Vanmorgen bij het wakker worden hing er een dik pak grijze bewolking boven de stad. Niet echt fotogeniek dus!
Ik ben nog heel even blijven liggen (beetje slaap was wel lekker, ik begon zo onderhand een Maartje-that-never-sleeps te worden hier) . ;-)

In de loop van de ochtend besloot ik naar Harlem te gaan. In mijn reisgids stond een wandelroute met bezienswaardigheden. Ik nam de metro en stapte vlakbij het Apollo theater uit. Daar zou de route beginnen. En toen...begon het te regenen.
Ik heb wat in de straatjes om het theater rondgelopen. Bijzonder is het om te zien dat een wijk, nog geen 100 blocks noorderlijker dan waar ik nu zit, zo anders kan zijn. geen gele taxi's meer, veel kraampjes op straat waar mensen hun waren verkopen. Vrouwen soms prachtig gekleed, en mensen zingen! Zingen in de winkel, op straat, overal! Bijzonder.
Het weer werd helaas slechter en slechter. Ik heb het theater nog wel bekeken van buiten, maar de rest van de route heb ik geskipt. Ik moet eerlijk zeggen: het theater zelf stelde niet zoveel voor, maar als je bedenkt dat grote namen als Michael Jackson, Ella Fitzgerald, Diana Ross en Stevie Wonder hier zijn begonnen, dat krijgt het theater toch heel wat meer lading!











Omdat het zo hard begon te regenen ben ik toch terug gegaan. Helaas!
In en bij de metro nog wel wat sfeer gefotografeerd. Hier zou ik echt de hele dag kunnen zitten en fotograferen. Als je het hebt over mensen kijken, dan kun je in de metro vanuit Harlem je lol op. Helaas kun je niet zomaar in het wilde weg mensen schieten, maar toch een paar snapshots geprobeerd!































Ik stapte bij Columbus Circle weer uit de metro en toen kwam het helemaal met bákken uit de lucht.
Aangezien het niet koud was ben ik toch maar gaan lopen, even gekeken bij de Apple Store op 5th Ave. en daarna met de metro naar het hotel.
De Apple store was trouwens gekkenhuis! Rijen en rijen dik stonden ze voor de iPhone 4 en de iPad. En ooooh, die iPhone 4 is gááf! Wauw!
Ik heb een nieuw hoesje voor mijn iPhone gekocht en liep toen ook, mét een stoer Apple-tasje, naar buiten ;-)
























Onderweg naar de metro kwam ik weer langs MoMA, het museum waar ik gisteren was. Tegenover het museum zit een MoMA design winkel. Dáár had ik beter niet naar binnen kunnen gaan. Wat een prachtige dingen. En... wat ik mooi vond was natuurlijk weer ongeveer het duurste in de winkel ;-)
Ook ben ik, op aanraden van Belinda, even bij Magnolia's Bakery naar binnen geweest. Ik verwijt het haar nog steeds, grinnik... Wat een zalige taartjes, cakejes, en andere lekkernijen. Volgens Belinda ben je niet in New York geweest als je daar niet bent geweest. Dus ja, toch maar een gebakje geproeft ;-)



In het hotel heb ik lekker liggen lezen, beetje gekletst met wat mensen en even geslapen. Toen ik na een half uurtje wakker werd, werd ik wakker van... de zon!
Snel heb ik een jurkje aangeschoten, en ben met een boek naar het dichtstbijzijnde park gegaan: Bryant Park. Een schattig klein park met een draaimolen, stoeltjes een een terras. Heel Europees, en heel gezellig!
Helaas verdween de zon al snel achter de torenhoge wolkenkrabbers eromheen en bleef er alleen een flinke hitte over.
Na een paar hoofdstukken ben ik bij een Deli wat eten gaan halen, maar het was echt te heet om het in het park op te eten, dus zit ik nu in mijn kamer, lekker te eten!




Deze kamer is trouwens koel, ookal staat de airco nu uit. Het is ongelooflijk hoeveel men hier aan energie verspilt. Als ik op mijn kamer kom, na een dagje op pad, zet ik de airco al snel uit.
Maar het is natuurlijk al bizar dat dat ding zo vol staat te loeien als ik terugkom, soms al uren! Ik zou ijsklontjes op mijn nachtkastje kunnen bewaren. Zonde van die uren zinloze airco, zonde van de energie.
Ook zie je een hoop winkels met airco aan en de deuren open. Zonder 'blaasgordijn' er tussen. Zonde...
Gisteren zag ik ook een brandkraan die maar liep zodat de hele straat blank stond, en vandaag bij het kopen van drinken stroomde een kraan voluit in de wasbak, de hele tijd dat ik stond te wachten.
On-ge-loof-lijk....


O, ik liep trouwens vanmiddag nog tegen een heuse crime-scene aan! Jaja, hele straten afgezet (kruising 49th en 8th) , verkeer omgeleid, en veel politie/ambulances/brandweer.
Geruchten gingen dat het om een bom ging. Hmmm....
Later op mijn kamer zag ik inderdaad dat ze een bom vermoedden. Het was niet zo ver van waar eerder dit jaar, op Times Square, een bommelding was geweest, dus ik denk dat ze het zekere voor het onzekere namen!
Na een paar uur kwam het nieuws: vals alarm. Het was een koffer met gereedschap geweest. Maar toch tof om even een echt afgezet gebied te zien ;-)


























Maar goed, laatste dagje New York dus! Morgen vlieg ik om 1.20 PM naar New Orleans. Lekkere tijd, kan ik mooi op mijn gemakje naar het vliegveld.
De storm schijnt boven de Florida Keys wat te zijn afgezwakt, dus het gaat meevallen denk ik.
(storm vandaag boven zuid-Florida, beeldje van internet:)



Enige pech die ik kan hebben is dat het een paar dagen zakt van de regen. Daar gaan mijn plannen om veel te zien. Maar goed, misschien valt het reuze mee. Ik heb er zin in, in elk geval!




Nadat ik dit schrijf begint het te bliksemen. Prachtig, het is inmiddels stikdonker, maar als het bliksemt, lijkt het alsof de zon achter de paarse wolken tevoorschijn komt. Daarna begint het keihard te regenen, wat meer bliksemfoto's onmogelijk maakt vanwege de zeiknatte ramen. Maar goed, ik had nu ook maar een paar goede foto's uit 300 pogingen om het licht te vangen ;-)









Purple rain, purple rain.... 




Tot zover dag 6!

Liefs,
Maart