Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


zondag 15 mei 2011

De Haar, HDR en Hertjes

Verschil moet er wezen.... (op parkeervak naast me)














Vandaag was ik naar Kasteel De Haar in Haarzuilens.
Het was prachtig weer, zon en prachtige luchten met dreigende wolken.

Ik wilde proberen om HDR foto's te maken. Hierbij schiet je van 1 plaat diverse foto's die je enkele stops over- en onderbelicht. Op je pc maak je hier later 1 beeld van. Hierdoor krijg je prachtige tekening en contrasten in je beeld. Zo extreem als je zelf maar wil. Uitgebeten luchtpartijen en te donkere voorwerpen op de voorgrond werk je hiermee weg.

Muts als ik ben, ben ik hier verder niet meer ingedoken, waardoor ik er pas thuis achterkwam dat mijn camera een optie heeft om dat ook zo te schieten, al die opnames achter elkaar. Ik heb braaf, zonder statief, elke stop over- en onderbelichting handmatig staan instellen, met de camera wiebelend op een muurtje. Tsja, dan zie je onscherpte in de wolkenpartijen omdat die in de seconden ertussen alweer verder zijn gewaaid. Maar ach...onscherpe foto's of niet: het is gaaf om het zo voor de eerste keer te proberen!

Zie hieronder een paar gewone foto's, zonder bijzondere instellingen en de bijbehorende HDR opnames!



 Normaal













HDR (helaas dus niet scherp, maar het gaat om het idee!)













 Normaal
HDR












Normaal












HDR















Wat een verschil he?

Daarna kwam Sybren ook nog en hebben we ons in alle bochten gewringd (gewrongen?) om de herten een beetje fatsoenlijk op de foto te krijgen. Met te grote lenzen en een te fijnmazig hekwerk nog een hele uitdaging!
Maar: mooie portrhertjes!



























Wijze les voor de volgende keer dus: een statief (eigenwijs als ik ben zal ik die toch nooit meenemen, dus dan in elk geval een beanbag oid en de juiste stand op mijn camera even bestuderen! RTFM! :)
Ik heb in elk geval een superfijn HDR programma gevonden, dus dat is al in the pocket!

Goede zondagbesteding!