Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


vrijdag 20 augustus 2010

De dag van de bootjes, de boten, en de écht grote jongens: Sail!!

Vijf jaar geleden wilde ik graag naar Sail, helaas kwam het er toen niet van.
Voor vandaag had ik een afspraak met collega Roel.
1 + 1 = 2!
'We gaan doen waar jij zin in hebt', zei Roel. De afspraak stond al van ver voor de vakantie. En van de week dacht ik ineens: verrek, het is Sail! Dus...Sail werd het!

Vanmorgen vroeg pikte Roel me op in Houten, en vanaf Breukelen pakte we de trein! Dit was op zich al hilarisch, want de laatste keer dat hij echt met regelmaat de trein pakte was in zijn studententijd. Dus ik heb vandaag ontdekt dat niet alleen 65+ers ontredderd naar een kaartjesautomaat kunnen kijken ;-)

In Amsterdam liepen we het station uit en was ons uitzicht als volgt, de moed zakte me in de schoenen. Moeten we zo, voetje voor voetje, langs de Amsterdamse havens schuifelen?








Maar gelukkig was deze stroom mensen van korte duur. Druk was het zéker, maar het werd echt gezellig druk, met ruimte genoeg voor gezelligheid, gek doen en vooral fotograferen. Arme Roel werd vast gek van mijn 'ooooooooh, fotoooo!' en mijn 'stóp, dit is zó mooi!!'.
Maar goed, hij heeft niet geprotesteerd, wat hij echt had mogen doen, en dus heb ik een serie prachtige platen geschoten. (je kunt op de foto's klikken voor een vergroting!)

Natuurlijk van de mooie grote zeilschepen:

























En de mooie en onverwachte dingen:

























Van kleurrijke vlaggetjes:



























Zeilen, touwen en masten:
















































































Mooie doorkijkjes en overzichten:




































































Reddingboten:






















Ook was er een enorm fregat, een mijnenveger, een onderzeeër en nog veel meer moois.
Ik heb mijn ogen uitgekeken en liep echt de hele dag stuiterend op het terrein!
















Het enige jammere was dat de pont naar Noord al een wachttijd had van 1 - 1,5 uur. Aangezien we dan vanaf Noord nog een pont moesten nemen weer terug naar het Centraal Station hebben we besloten om terug te lopen. Minimaal 2 uur wachten was niet echt een aanlokkelijk vooruitzicht. We hebben hierdoor nog een paar tall ships en het deel van de marine gemist. Maar so be it! We hebben er nu met de benenwagen bijna 10 kilometer opzitten en dat is ook wel weer eens goed!





















































































Na de laatste kiekjes, een lekker terras, een luie treinrit terug, een sateetje op een terras in Breukelen en een lift naar huis zit ik nu erg lui op de bank. Nagenietend van zoveel moois! Over vijf jaar weer, dát staat vast!
Mocht je de kans krijgen om dit weekend nog te gaan: dóen!!