Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


zondag 20 november 2011

Hong Kong - dag 7, de grijze dag waarop ik het licht zag

Toen ik vanmorgen opstond was ik blij dat ik nog overeind kwam. Op de een of andere manier zit deze kamer zo slim in elkaar dat je beide bedden ook als pingpongtafel kunt inzetten. Of het ook zo bedoeld is weet ik niet, maar het matras voelt wel zo aan. Grinnik....
Ik vrees dat mijn figuur niet gebouwd is op een matras als deze, want op mijn zij kan ik mijn heupen nergens kwijt :-)

De dag begon helaas grijs en dat trok -nog meer helaas- ook niet meer weg. Ik ben net als gisteren een heel stuk gaan lopen, van pleinen naar parken en van kerkjes naar water. Een lekkere dag, maar ik heb niet perse veel mooie foto's om te laten zien van overdag. Omdat het zo grijs was zijn de foto's ook saaaaaaaai. (wat vanavond helemaal goedgemaakt is!)

Ik ben sowieso naar de voorzijde van de oude kathedraal geweest, deze staat als enige deel van de oorspronkelijke kathedraal nog overeind. Een indrukwekkend hoog ding!























En in een park stonden allemaal fitnesstoestellen, maar dan gemaakt van kinderspeelplaatsmateriaal. Erg grappig! Er waren ook best mensen daar aan het sporten!

Crosstrainer.




















Toch, hoe leuk de pleinen ook zijn, hoe mooi sommige gebouwen, ik vind Macau geen mooie stad. En dat komt denk ik vooral doordat de stad heel erg aftands is. Afgebladderde verf, dingen die uit elkaar vallen. Het is rommelig en niet onderhouden, en dat vind ik jammer.





















Overal wierook naast deuren buiten. In Hong Kong ook al, vaak met wat eten erbij als een sinaasappel of wat noten.


















 Rommelig



Onderweg, vlakbij een parkje van een bekende Portugees (vraag me even niet wie en wat hij hier deed, vast ontdekkingsreizen en toen dit oord stichten), vond ik een oud Protestants kerkje.

Met een begraafplaats erbij. En als begraafplaatsliefhebber móet ik hier natuurlijk even in!




















Deze moet je denk ik even vergroten. Ik vond wat grafstenen van Nederlanders, vanuit 17 en 18 nogwat. Erg leuk! Vooral de inscripties, deze bijvoorbeeld, overleeden op de leeftijd van 40 jaaren en ruim drie maanden.
En de Nederlanders die achter bleven, waren dat er veel? En konden zij schrijven? Hier legt...?
Of toen ook al Amsterdams? :-)
Hoge pief, dus mooier graf!














Overigens ben ik er van overtuigd dat ik het bewijs hier in Macau heb gevonden dat Microsoft al langer bestaat, eind 19e eeuw al. Kijk maar, dit is toch Word Art?



















Maar goed, grijs dus. Ik wilde nog naar de vuurtoren, en als ik hier langer zou zijn, ook nog naar het andere eiland waar een groot natuurpark is, maar ik besloot dat ik dan zó moest rennen en vliegen dat het niet leuk meer zou zijn. Dus dan toch maar terug naar mijn kamer, mezelf opladen, batterij van de camera opladen en dan weer naar buiten als het donker zou worden.

En zo gezegd zo gedaan. Net voor het blauwe uur ging ik naar buiten, waardoor ik net het staartje blauw meepakte. Dat ik mijn statief in Hong Kong heb laten liggen heeft zijn voordelen. Ik ben nu in deze dagen zoveel aan het leren qua techniek over fotograferen met weinig licht, dat ik er alleen maar mijn voordeel mee doe. Echt, als je me nu, een paar dagen later, weer op The Peak zou zetten, zou ik het alleen maar beter doen. Leuk om te leren op deze manier!





Ook zie je wat een grijze dag doet met een plein, en wat licht doet :-)
Zelfde plein:




















Mooi he?

































De voorgevel van die kathedraal hebben ze helaas niet verlicht, jammer!
Ik ben ook vanavond nog de smalle straatjes gaan slenteren, langs de winkeltjes met allerlei lekkers. Je mag alles proeven, en ik heb wat lokale lekkernijen geproefd. Alleen aan de lappen gedroogd vlees en de - schrik niet- koekjes met varkensvleessmaak (??) heb ik me niet gewaagd.

Ook waren ze vandaag begonnen met een festival. Erg leuk! Zoals cabaret (denk ik.... mensen praten en het publiek lacht, dus dat zal wel!) en muziek en dans. Superleuk! Lekker zomers sfeertje, zwoele avond, muziek... ik blij!


 Wachten tot je op mag.





















Daarna ben ik via de waterkant terug naar het hotel gelopen. Grappig, ik ben zo lang aan het lopen, neuzen, genieten geweest dat ik geen idee had of het nu 21 uur was of 1 uur 's nachts. Het viel mee!



















En toen zat ik op mijn kamer, lekker foto's te bekijken en toen ineens begón me er toch een vuurwerk boven het water. Schitterend. Daarvoor moet je denk ik echt wel in China zijn. Niet een lullige knal met een sierding, maar echt heel mooi en imposant vuurwerk. Ik ben normaal nooit zo'n vuurwerkmens, maar dit was erg mooi! Ik racete naar buiten met de camera, maar dat racen had niet gehoeven, want ik heb wel 10 minuten op het balkon kunnen fotograferen en toen ik eenmaal binnen was ging het nog wel zo'n tijd door!


















Morgen weer terug naar Hong Kong. Jee, dat ik nog bijna 6 dagen heb zeg, zaaaaaaaalig!
Tot morgen!