Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


donderdag 5 augustus 2010

Dag 18 - De dag van het góede kerkhof, de goedkope kleding en de mooie oude stad St. Augustine!

Wauw, wat een dag!!
Ik heb het idee dat ik 2 dagen in 1 dag heb gestopt, heerlijk!

Vanmorgen werd ik al vroeg wakker, en tegen negenen stond ik dan ook, uitgecheckt, ingepakt en wel bij Bonaventure Cemetery. De begraafplaats waar ik graag naar toe wilde.
De begraafplaats ligt prachtig, aan de rand van de stad en beslaat 64 hectare. Ik heb (op Arlington na, maar dat is geen reguliere begraafplaats) nog nooit zo'n grote en mooie begraafplaats gezien.
Het is er makkelijk verdwalen, en dat deed ik dan ook ;-)

Ik begon aan de rechterkant van de begraafplaats en kwam al snel tot de ontdekking dat het hier het Joodse deel betrof. Ik word altijd geraakt door Joodse begraafplaatsen door de prachtige traditie om steentjes op de graven te leggen.
Ook hier was dit overal het geval, mooi!









Ik ben hierna verder gaan slenteren en kwam steeds in andere delen van het kerkhof. Het was er heel stil, alleen het geluid van de krekels en een uil klonken er.
Er waren prachtige graven te zien, van mooie monumenten tot aan de mooiste beelden.
Ook heb ik een paar lift-achtige gebouwen gezien. Vierkant, met liftdeuren. Is dit synoniem voor op die maniere naar de hemel gaan oid? Ik vond het nogal apart.

Ook hier hingen de bomen weer vol met Spaans Mos. Ik begreep dat dit in Nederland 3 euro per zakje kost, dus als ik hier zou gaan oogsten in de buurt, zou ik schathemeltjerijk worden! ;-)






















Ik heb veel mooie beelden gezien. De enige twee beelden die ik niet heb gezien zijn die van het 6 jarige meisje Gracie (waarvan de verhalen gaan dat zij op het kerkhof spookt) en het bekende beeld dat voorkomt in het boek dat ik in Savannah kocht.
Dat laatste klopt, ik begreep dat het beeld, uit angst voor diefstal, is overgebracht naar het museum.




































Ook vind je hier een klein deel van de begraafplaats speciaal voor de veteranen uit alle oorlogen. Niet zo immens als Arlington, maar misschien daarom wel zo mooi!













Ik heb hier een dik uur rondgelopen en ben toen toch richting St. Augustine gereden.

Op de begraafplaats heb ik heerlijk weer gehad, in St. Augustine is het ook prachtig, maar onderweg weer hoosbuien. Ongelooflijk he?
Ook kwam in langs/door Jacksonville. Wat een mooie stad van een afstand. Hier een snelle foto door het raam van de auto.

















Vlak bij het hotel ben ik naar de Outlet Mall gegaan. Inmiddels is het me wel duidelijk geworden dat je het met die malls moet treffen of niet.
Soms is het helemaal niet goedkoop, soms extreem!
Dit keer heb ik het niet zo getroffen als vorig jaar, (niet zó goedkoop, maar nog steeds goedkoop vergeleken NL), maar ik heb toch 2 broeken gekocht van Tommy Hilfiger. (waarvan eentje nu véél te strak zit, maar ik voel me van het eten hier redelijk opgeblazen, dus ik schat dat ik na een paar weken gewoon groenten eten enzo hem gewoon pas) Ik heb dit namelijk eerder gehad. Op het einde van de vakantie broeken gekocht die later veel te groot waren....
Ook heb ik 2 shirtjes gekocht bij Tommy. Bij Calvin Klein nog een blouse, een shirtje met korte mouw en eentje met driekwartmouw.
Nou, netjes he?
Ik ben ook niet zo'n shopaholic. Ik heb het na 1,5 uur wel gezien, en vind het zonde van de vakantie om daar uren rond te lopen.
Ik hoor en zie sommigen nu krijsend hun haar uit hun hoofd trekken, maar ja.... that's me! ;-)

Eenmaal in het hotel heb ik eerst even aan het zwembad gelegen. Even een uurtje niks.
Daarna ben ik op pad gegaan om een glimp van het oude centrum op te vangen. Het was nu heel mooi weer, en ik zou het zonde vinden als de komende dagen slecht zouden zijn. Ik heb nu in elk geval al wat gezien!
Er zou een busje naar het centrum rijden (ik dacht dat het ver was), maar volgens de vrouw achter de balie was het centrum op loopafstand.
20 minuten was het lopen! Niet ver, maar voordat een Amerikaan dat loopafstand noemt? Ik was in shock! ;-)

Wat gelijk in het oog springt bij het centrum is het enorme fort. De spanjaarden hebben hier de stad gesticht in 1565, St. Augustine is dan ook de oudste stad van de Verenigde Staten.
Het fort (start bouw 1672) is gebouwd als strategische wachttoren en was onderdeel van de verdediging van de stad. Het duurde 23 jaar om het te bouwen en het is het grootste fort van Amerika. (hoeveel zullen ze er hebben?)
Maar het is ook wel echt een heel erg groot fort! Van oorsprong was het wit gepleisterd met rode uitkijktorens op de punten)
In 1702 brandde de stad (op het fort na) helemaal af, en de oudste huizen van de stad zijn dan ook uit 1702.












Het is wel een plaatje om te zien, een mooi fort aan de waterkant. Kanonnen, een oude stad met prachtige huisjes en gebouwen. Echt super hier!
Ik ben het fort niet ingeweest, het was al gesloten toen ik kwam.








Deze 'Akela' stond op wacht. Ze doet me denken aan die hopman van de 'Jonge Woudlopers' uit de Donald Duck. ;-)













In de stad zelf zijn prachtige oude huizen te zien. Ook staat hier de oudste houten school van de Verenigde Staten. Jammer dat ze er een plaquette op moeten plakken om dat duidelijk te maken :-(















Morgen zie ik, als het goed is, ook het oudste huis van de stad!

Door de stadspoort loop je het oude gedeelte binnen. Bijzonder; op Wikipedia vind je foto's uit 18nogwat van deze poort, toen ze er nog met paard en wagen naar binnen reden. Karresporen, verder niks!
















Hier nog wat huizen en winkels die ik vandaag heb gezien. Sfeervol! 
Het is hier net een wandeling door het Openluchtmuseum. Kneuterig!

























En deze práchtige toren. Dat licht doet het 'm!













Nou, al met al heb ik weer heel wat gezien vandaag! Ik ga nu onderuitgezakt nagenieten!

Tot morgen!

Liefs,
Maart