Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


zaterdag 28 januari 2012

Het Maasvlakte fotoblog zonder foto's

Donderdag was ik te gast bij de bouw van de Electrabel energiecentrale op de Maasvlakte. Ik reed vanuit Rotterdam de Maasvlakte in en wist al: ik ga zó balen dat ik geen camera mee mocht nemen!

Ik reed langs oneindig hoog opgestapelde zeecontainers, in allerlei kleuren. Langs prachtige kranen, bergen kolen, en heel veel water. Gigantische containerschepen lagen aan de kades. Grauwheid, beton, somber weer, maar ook veel kleur. Zo ontzettend fotogeniek.

En eenmaal op het bouwterrein aangekomen werd dat baal-gevoel alleen maar groter. Enorme stalen constructies, beplatingen met prachtig lijnenspel en...lassers. LASSERS! Gevangen in een kader van staal stond een man te lassen en echt, het was zó'n mooie plaat geweest, dat weet ik zeker!
Maar ik had geen camera.

De rondleiding op zich was al een belevenis. Blijkbaar zijn ze er niet erg ingesteld op vrouwen. Mijn veiligheidslaarzen waren de kleinste maat die ze hadden en met elke stap moest ik uitkijken dat de laars niet ergens in de modder bleef staan, terwijl ik doorliep. Ploeterend met mijn zevenmijlslaarzen door de blubber. Helm op, dikke jas. Heerlijk!

Boven op de 110 meter hoge toren van het complex (op de impressie hieronder, het blauwe gebouw) heb ik wel wat foto's gemaakt met mijn telefoon. Mooi uitzicht, met mooi weer nog spectaculairder denk ik.



Oefenterrein van de brandweer

















En aan het einde van de dag kleurde de hemel feloranje. Rijen met kranen en schoorstenen, alles stak als silhouet prachtig af tegen de vurige lucht. Een pláátje! De schepen met containers fonkelden in het gouden licht.
Zo onwijs gaaf!

Gewoon, om mij nog even te pesten met het feit dat ik geen camera bij me had. Denk ik.