Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


maandag 6 december 2010

Koning winter in Artis

Walking in a winter wonderland

Ik kan me niet herinneren dat het zo vroeg in het jaar zo koud is geweest de afgelopen jaren.
Zaterdag sneeuwde het, en het hield niet op met sneeuwen. Met één oog op Buienradar en één oog op de tuin hield ik de sneeuw in de gaten. Het zou zo lekker zijn als ik er nog even uit kon met de camera.
Uiteindelijk leek het erop dat het wat minder werd met de sneeuwbuien. Dikke jas aan, sjaal, stevige bergschoenen en gáán.

Helaas was er van dat enthousiasme in een half uurtje niks meer over. Het was berekoud, en met gure wind tegen leek het wel alsof er een sneeuw/hagelbui tegen mijn wangen striemde. Foto's maken ging ook niet, want de sneeuw zorgde voor een natte laag op mijn camera. Toch nog een paar plaatjes voor de sfeer:

Het fietspad langs de wijk










 Voor kinderen blijft het altijd leuk, volgens mij. Hoe koud het ook is!










Het meer in Houten











Doordat het zo koud was, waren er verder ook bijna geen mensen op straat. Een paar kinderen, en daar bleef het bij. Mooi zo'n wondere witte wereld waar je niemand ziet. Waar het doodstil is en je alleen wat vogels hoort overvliegen.

Artis
Zondag ging ik met Marjolein en Martijn naar Artis. Volgens mij was ik hier alleen als kind een keer geweest, dus leuk om eens lekker rond te slenteren in een voor mij nieuwe dierentuin.
Artis was een grote blubberzooi door de dooiende sneeuw, maar dat mag de pret niet drukken. Wat een heerlijke dierentuin. Hier ga ik zéker nog eens terug in de zomer.

Jammer was wel dat de batterij van mijn camera er door de kou al na 3 uur mee ophield. Net toen we de vlindertuin in wilden lopen. Alleen daarom al ga ik nog een keer terug!

 Ik arrogant?
Twee zien meer dan één, zeggen ze toch?










Wie van de drie?





















Dit is qua kleur en licht de beste plaat van de dag. Tsssk.. daar ga je dan voor naar Artis!
Amsterdam in gouden zonlicht!













Helaas met tralies op de voorgrond. Maar ik vind het toch een superplaat!



We belong together, you and me against the world!