Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


zondag 25 juli 2010

Dag 7 - De dag van de reis naar New Orleans, een eerste stadsverkenning en een bon?

Vanmorgen werd ik gewekt door een strakblauwe lucht. Bijna zonde om te gaan reizen, maar blauwe luchten betekent rustig weer, dus een rustige vlucht. Toch? ;-)
In de loop van de morgen vertrok ik uit het hotel. Ik wilde met het OV naar het vliegveld, maar aangezien ik met de metro moest, en daarna vanuit Harlem met de bus, en een trap of 8 op en af zou moeten, ben ik lui met de taxi gegaan.
Achteraf had ik hier een beetje spijt van, want ik kan toch echt niet tegen de rijstijl van de taxichauffeurs in New York. Misselijk en groen kwam ik aan op het vliegveld. Véél te vroeg overigens, want ik had ingecalculeerd dat ik met het OV zou gaan.

Wel had de chauffeur mooie verhalen, over regisseurs (we reden langs een filmset) die hun taxi's huren voor opnamen en er dan zo 40 dollar voor betalen. Dat dat toch snel verdient is zo, zonder te werken!

Buiten bij het vliegveld was de bagage-afgiftebalie. Apart... maar die zullen ze wel opengooien bij mooi weer.
Gisteren had ik al online bij het inchecken aangegeven dat ik een koffer had. Hier moest ik voor betalen, want normaal mag je op deze binnenlandse vlucht alleen handbagage mee.
Hoe jammer was het dan ook toen ik hoorde dat ik als 'overseas' passenger gewoon gratis mijn koffer mee had mogen nemen.
Maar goed, niks aan te doen.

Uiteindelijk gingen we iets na half 2 de lucht in. Ik zat naast een moeder en haar dochter van een jaar of 11. Ze vroeg in welke taal in aan het lezen was en toen ze hoorde dat het Nederlands was flipte ze zowat.
That is sooooooo coooooool! I would looooooove to go to Europe! Nou ja, een blijere medepassagier heb ik niet eerder gehad!
Maar deze passagier werd zelf ook heel blij, want ik had voor het eerst een vliegtuig met Wifi! Dat wilde ik wel eens proberen, dus heb ik voor een paar dollar ingelogd en kon ik de hele vlucht op internet. Toch wel tof om te kunnen Twitteren (foto van het uitzicht bijvoorbeeld) en mails te kunnen sturen.

De vlucht, die verder geen muziek of film had, vloog dan ook zo om.
Bij het landen flink wat turbulentie, maar mijn Twittervrienden hielpen me er virtueel doorheen! Nogmaals dank ;-)











Net voor het landen vlogen we over enorme vlakten moeras, prachtig gezicht. Ik heb voor dinsdag een moerastour ingeboekt, dus ik ben heel erg benieuwd!

Na een uurtje was ik al met de shuttle in mijn hotel. Het is een schattig oud hotel, in het French Quarter, met barokke meubels, 2 tweepersoons bedden (voor als ik een keer in bed 1 niet meer lekker lig) en veel bloemetjesbehang/-tapijt/-stoelen.
Leuke mensen beneden bij de receptie, die me gelijk al wilde verhalen vertelden van een man die zich ooit naakt had buitengesloten van zijn hotelkamer en toen naakt de receptie inkwam vanuit de lift of ze hem konden helpen.
Ik heb plechtig beloofd dit niet te doen ;-)

Nadat ik mijn kamer had geinspecteerd heb ik nog een klein rondje gelopen hier. Het is hier bloedjeheet. Misschien niet heter dan in NY, maar veel vochtiger en drukkender. Maar gelukkig was het droog, en blauw! Morgen gaat het de hele dag hozen, dus heb er nu nog even gebruik van gemaakt.
Wat is dit een leuk stukje stad. Smalle straatjes en (niet gelogen) óveral muziek. Tapdansende kinderen, saxofinisten, en andere muzikale talenten op straat. Heerlijk!
Ik ben even wat straatjes doorgeweest. Heb wat muzikanten gezien. Deze vrouw met haar viool bracht me echt bijna in tranen. Wat speelde zij fantastisch. Zo mooi.



























Ook zie je overal winkeltjes met Voodoo, met ghost en vampier dingen en op straat stalletjes met handlezers en andere helderzienden. Apart!
De gebouwen zijn hier heel mooi, wat een verschil met New York zeg. Deze wijk zit vol met sfeer, mooie oude panden, Europese invloeden. Het doet me qua stijl (krullerig hekwerk, pasteltinten), muziek en vrijheid erg denken aan Key West, maar dan groter.
















































En ook hier een mooie kathedraal, en een mooi park!














Ook ben ik even langs de Mississippi gelopen. Vanuit hier een niet heel mooie rivier. Ik had er een veel romantischer voorstelling van. Niet met industrie op de achtergrond in elk geval.
Maar goed, ik heb hem gezien! Ook ligt hier als attractie het oude 19e-eeuwse stoomschip de Nachez. Leuk om te zien! Het stoomorgel speelde vrolijk allerlei stoomfluit-deuntjes! Brengt gelijk een sfeertje!












De vogel is echt ;-)












Bourbon Street ligt hier vlak achter het hotel, maar dat is echt vreselijk, vind ik. Drukke tenten, keiharde muziek, halfnaakte vrouwen. Niks voor mij.
Er kwam een nep-(bleek later)-agent op me af met een bonnenboekje. Wat ik deed kon echt niet, verkondigde hij. Op de bon! Ik dacht: huh? WTF?
Maar zijn opmerking was: you look way too serious for a 24-hours party place like this.
Nou jaaaah! ;-) Was gewoon lekker aan het fotograferen! Haha
Ben die straat maar snel ontvlucht, heb een heerlijke pasta gehaald met garnalen en heb die op mijn kamer opgegeten.

Inmiddels ben ik ook wel gaar. Het is hier 1 uur vroeger en dus weer een uurtje erbij. Maar mijn lijf denkt dat het al later is!

Dus... tot morgen maar weer!

Liefs,
Maart