Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


woensdag 16 november 2011

Hong Kong - dag 3, de dag van de mensen

Het is een nacht, die je normaal alleen in films ziet. Films? Jazeker! Horror, slapstick, alles! De nacht begon met een klunzige actie waarbij ik wat in mijn oog kreeg (een punt van een ansichtkaart, don't ask...) :-)
Vanaf gisteravond loop ik dan ook rond met een rood bloeddoorlopen oog die nu gelukkig niet meer pijn doet. Daarna schoot, na een kwartier op bed liggen, mijn hoeslaken van de hoeken af (het is een opblaasbed, dus glad). Linkerbovenpunt er weer overheen gevouwen, schiet de rechteronderpunt los. Die weer vastgemaakt, schiet hij rechtsboven los. Anyway.. na een kwartier zo gehannest te hebben ben ik maar op het kunststof gaan slapen.
Nou ja, slapen. Mr. Jetlag sloeg genadeloos toe vannacht waardoor ik het 4.30 heb zien worden. Daarna ook weinig geslapen waardoor ik vanmorgen na 9 uur slaap in 3 nachten compleet met bijpassend oog er wel heel zombie-achtig begon uit te zien. Grinnik....
Geen druk programma dus vandaag, maar lekker een beetje struinen!

Ik ben vandaag alleen op pad gegaan, en heb Kowloon bezocht. Een leuke wijk met drukke straten, veel toerisme, een mooi park en uiteindelijk een heerlijk stuk langs het water. Ik kon het slechter treffen!
In de metro vind je de meest bijzondere types, vooral veel slapende mensen, mensen met mondkapjes op (die zijn verkouden), zakenmensen en schooljeugd in schooluniform. Ik kan niet te opzichtig fotograferen, dus houd ik soms mijn camera op schoot en schiet ik op de goede gok. Met een leuke resultaat eigenlijk wel!


Ik ben overigens snel ingeburgerd hier, in de drukke metro zat ik naast een oude man die prompt tegen me aan in slaap viel.


De metrostations zijn hier zo mooi schoon en netjes! Bijna ijl als het niet druk is.







 Moi

Gáááp!



















Kowloon Park is groot en heeft veel hoogteverschillen met trappetjes en terrassen. Zo loop je bijvoorbeeld ineens tegen een plein aan met kunstwerken, of een énorme voliere met papegaaien, reusachtige neushoornvogels en andere kleurrijke vogels. Verrassend!
Ook is er een vijver met Flamingo's. En bankjes met... slapende mensen. :-)
Tegenover de flamingo's heb ik een tijdje zitten lezen, op een schuin bankje. Dus tegen de tijd dat ik er bijna afgegleden was, was het tijd om verder te gaan. Overigens is de overheid hier scheutig met WiFi, gratis WiFi in elk park!






























Als je het groen van dit park ziet, bedenk je niet dat net buiten dit park de drukke straten liggen en de grootste wolkenkrabbers op het park uitkijken:
























Kantoortijden? Oef!















Vanuit het park ben ik naar de waterkant gelopen. Door een ander stukje Kowloon naar de Avenue of the Stars, waar reuze bekende acteurs hun handen vereeuwigd hebben in de bestrating. Ik kende alleen Jackie Chan :-)

Bruce Lee






























































En een helaas weer grijze skyline, maar daarom niet minder mooi!











































































En het park achter me:





















Overigens heb je hier prachtige bomen en bloemen!























Hmmm... Blogspot vindt het nodig om tussen stukken tekst en foto's lappen witte stukken te plaatsen. Ik krijg het niet weg, maar de bedoeling is goed :-)
Tot morgen!