Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


vrijdag 25 november 2011

Hong Kong - dag 12, de laatste echte dag!

Jee, de laatste echt volle dag alweer.
Om nog even wat traditionele dingen te doen ben ik vandaag eerst gaan Dim Summen met Rick.
Heerlijk gegeten, zelfs (als tip van Wing) kippenvoeten gegeten. Ik heb het geprobeerd, de smaak was heerlijk maar het gekluif aan die pezen was niet echt mijn ding :-)
Ik heb geloof ik in deze twee weken meer vlees gegeten dan de afgelopen twee jaar... Hierna weer lekker in de bijna-vega stand :-)
Maar wel onwijs leuk! Het sfeertje ook, een heerlijk foute omgeving, kitcherige inrichting, een man die een fles wijn onder tafel verstopt (het was nog geen 11 uur 's morgens). Heerlijk!


Maartje met de kippenvoet.























's Middags ben ik naar ICC geweest, het Ritz Carlton hotel, en daar op de 118e verdieping zit Ozone, een fantastische bar met een nog fantastischer uitzicht.
Ik heb hier 1,5 uur gezeten, toen kwam Rick ook en hebben we nog een drankje gedaan, een super ervaring daar bovenop. Het gekke is dat het zó idioot hoog is, dat je echt geen idee meer hebt van hoogte. Het voelt ook niet hoogtevreesachtig omdat het gewoon niet meer voelt alsof je in een gebouw bent, meer alsof je in een vliegtuig boven de stad hangt. Het is het 3 na hoogste gebouw ter wereld. Bizar!

 Uitzicht toen het nog licht was.
 Binnen in de bar



















Uitzicht boven de stad. Dit zijn dus de wegen en de auto's....





Grappig was dat het hele hotel schitterend is, zo ook de liften. De lift van beneden naar de 103e etage is al een spektakel door de afstand, en de snelheid, maar ook door de aankleding. Een van de mensen in de lift voelde voorzichtig aan de bekleding van de wanden en fluisterde wat tegen haar reisgenoot. Leer? Wij voelden ook even, en anderen ook. En zo gebeurde het dat een lift vol mensen stond te voelen aan de wandbekleding van de lift, en er zelf aan snuffelden om te kijken of het wel echt leer was. Een hilarisch gezicht, een groep snuffelende mensen :-)

Na een tijdje hebben we Wing opgezocht, die kwam uit haar werk en zijn we Koreaans gaan Barbecuen. Dit is vlees op een soort metalen plaat, met op tafel de heerlijkste bakjes met eten.
En zo gebeurde het dat ik in mijn vleesloze bestaan ineens koeientong at.... (het moet niet gekker worden met me!)

















Hierna een nóg mindere straf: een voet- en beenmassage van een uur. Een betere afsluiter had bijna niet gekund.

Na deze massage namen Rick en Wing me mee naar de Aqua Bar, ook een fantastische bar op de 29e verdieping met uitzicht over de baai en de skyline.
Al met al een heerlijke dag, een heerlijke avond. Nu is het 2 uur 's nachts, lekker slapen dus!

Morgen gaan we naar de oma van Wing, en daarna naar een zakelijk contact van hen. Daar hebben we een BBQ en na deze BBQ gaan we richting vliegveld. Ik vlieg pas om 23.25 uur, dus tijd zat!

Een blog van de laatste dag volgt waarschijnlijk zondag of maandag ergens.
Voor nu: dit was het. Tot de volgende trip?