Welkom!

Deze blog is gestart om mijn reis door Amerika in 2010 te delen met de mensen om me heen.
Inmiddels ligt de vakantie al ver achter me, maar blog ik zo nu en dan vrolijk door. Deze pagina's vul ik het liefst met fijne verhalen en mooie foto's. Deze blog staat open voor reacties van iedereen, dus voel je vrij!


donderdag 24 november 2011

Hong Kong - dag 11, de dag van de baai en de lichtjes

En ook vandaag toch maar niet naar het eiland geweest. Het was heerlijk zonnig weer dus ik ben met een boek aan de baai gaan zitten. Eerst even met Rick, daarna alleen. Heerlijk, het geluid van kabbelend water, af en toe wat gepruttel van een vissersbootje of het getoeter van een enorm vrachtschip dat de kleine kabbelende bootjes waarschuwt.



























Hierna ben ik nog even lekker languit gegaan om vanavond met camera én statief naar de Symphony of Lights te gaan kijken vanaf de Avenue of the Stars. Mooooooi!

























































Het was trouwens haasten om nog op tijd te komen hier. Wat ik de afgelopen bijna 2 weken wel heb gemerkt is dat de inwoners hier niet echt haast hebben. Ze slenteren en sloffen en regelmatig moet ik me heel erg inhouden omdat ze zó traag lopen. Ze zijn kleiner, en meestal is het hier bloedheet, dus ik snap het ergens ook wel. Maar het is ook wel knap om zo traag te lopen dat je bijna achteruit loopt. Of daadwerkelijk achteruitkijkend over straat lopen en zo overal tegenop te knallen, tegen mij bij voorkeur :-)  Of al lezend op je iPad je weg te vervolgen. Het is een gave, dát is het!

Ik heb besloten morgen alsnog niet naar het eiland te gaan. Jammer, want het stond hoog op mijn lijstje, maar ik heb bedacht dat ik morgen nog even lekker rustig aan ga doen zodat ik weer echt lekker ben als ik zaterdagavond het vliegtuig in stap voor 12.5 uur terugvliegen. En dat eiland: goede reden om nog eens deze kant op te gaan!

Morgen de laatste volledige dag dus, ik heb er zin in!